Floricultura MPS-ProductProof deelnemer | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: floricultura

Floricultura MPS-ProductProof deelnemer

Afgelopen december is Floricultura MPS-ProductProof deelnemer geworden. "Dit is een erkenning van onze jarenlange serieuze aanpak van duurzaam telen", aldus Wart van Zonneveld, die bij Floricultura verantwoordelijk is voor dit project.

Voor Floricultura's klanten biedt ProductProof zekerheid. Het uitgangsmateriaal is namelijk gegarandeerd vrij van bepaalde werkzame stoffen. Floricultura kan zo waarborgen dat de geleverde producten duurzaam geteeld zijn en draagt hiermee bij aan een sterke keten. Floricultura is MPS A gecertificeerd. Die kwalificatie is randvoorwaarde om in aanmerking te komen voor MPS-ProductProof. Daarnaast heeft er een dagregistratie traject van drie maanden plaatsgevonden. Die procedure wordt doorlopend herhaald en is de basis van MPS-ProductProof.

Aardwarmte
Deeelname aan MPS-ProductProof is onderdeel van een veel breder beleid op het gebied van duurzaamheid dat Floricultura al jaren voert. Zo heeft het bedrijf al in 2013 gepionierd met het eerste succesvolle aardwarmteproject in de provincie Noord-Holland. Dit project levert Floricultura jaarlijks een besparing van 5 miljoen kuub aardgas en reduceert de CO2 uitstoot met ruim 9.000 ton. 

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>