Afbeelding
Foto: Selecta One

Selecta's Magic Stars events 2018 met vele bezoekers

Algemeen

De Magic Stars-tour in Nederland en Denemarken vond dit jaar op dinsdag 13 november 2018 plaats. De evenementen rondom het thema poinsettia werden ook deze keer weer goed bezocht.

In Nederland kwamen meer dan 100 bezoekers. Niet alleen Nederlandse telers waren aanwezig, ook telers uit Ierland, Schotland, Italië, Rusland, Japan en Zuid-Korea reisden af naar het Zuiden van Nederland.

Tour
De tour begon bij Kwekerij Stals in Ell, die dit jaar de prijs voor de beste onderneming in de gemeente Leudal heeft gewonnen. Het bedrijf Stals teelt poinsettia's in een 13 cm pot, het meeste voor de Britse markt. Nadat Maurice Stals de bezoekers welkom heette, legde firma Koppert uit hoe poinsettia biologisch geteeld kan worden. Daarna was firma Intergeen aan de beurt om uitleg te geven over de Britse markt en de consequenties bij de Brexit. Vervolgens kregen de bezoekers van Maurice Stals een rondleiding door de kassen.
De tour ging verder bij Plantenkwekerij van Vegchel in Horst. De bezoekers konden zien hoe het bedrijf onze poinsettia-serie Christmas Feelings® in 10,5 cm pot teelt en Nico van Veghel beantwoordde alle vragen.
Als laatste kregen de bezoekers bij Handelskwekerij Gevers Planten een kijkje in dit geautomatiseerde bedrijf. De bedrijven Iso Group, TTA en Martin Stolze legden uit hoe zij hun kennis over automatisering in de kassen van Handelskwekerij Gevers Planten hebben toegepast. Alex Gevers gaf de bezoekersgroep een rondleiding. Natuurlijk werden hier ook de Selecta Magic Stars gepresenteerd. De bekende series Christmas Feelings® en Christmas Beauty straalden naast de nieuwe rassen zoals Christmas Break.
Het Magic Stars-event in Denemarken vond plaats bij FloriPartner. Naast een uitgebreide show van het Selecta poinsettia-assortiment, kregen de bezoekers ook veel technische informatie en de kans om alles te weten te komen over de Selecta poinsettia-series.

Met de Magic Stars evenementen heeft Selecta opnieuw een indrukwekkende blik in de poinsettia-teelt, teeltmethodes en rassen gegeven. Tegelijkertijd heeft het veredelingsbedrijf een platform gecreëerd voor telers om elkaar te ontmoeten en om ervaringen uit te wisselen. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant