Afbeelding
Foto: HortiContact

HortiContact lanceert nieuw themagebied: Soft Fruit Experience

Algemeen

Beursorganisator Easyfairs lanceert een nieuw themagebied op HortiContact 2019: Soft Fruit Experience.

Het themagebied krijgt een eigen plek op de beursvloer. Hier staan bedrijven die gespecialiseerd zijn in zachtfruit onder glas: van aardbei tot braam en van framboos tot bes. Ook komt er in samenwerking met Janny Trouw (netwerkcoördinator LTO Glaskracht aardbei/zachtfruit) een kennistheater op de beursvloer speciaal voor de zachtfruit sector onder glas. "Zachtfruit speelt een steeds grote rol in de glastuinbouwsector en daar willen wij op inspelen", zegt organisator Ramon Schlepers. 

Switch naar Soft Fruit
Soft Fruit Experience richt zich op drie bezoekersdoelgroep: bestaande telers/kwekers van zachtfruit onder glas, telers/kwekers die willen switchen van andere teelten onder glas naar zachtfruit onder glas en telers/kwekers die zich bezighouden met de open teelt van zachtfruit en willen investeren in kassenbouw.
In het kennistheater dat speciaal wordt ingericht voor de zachtfruit sector onder glas worden diverse lezingen gegeven. De eerste sprekers en onderwerpen zijn nu bekend: ABZ Seeds over de omschakeling naar aardbei Delizzimo in een duurzame, belichte winterteelt, ICE Agency over de arbeidsmarkt, Octinion over de oogstrobot, Polariks over techniekontwikkelingen en over remote sensing en spectroscopie en Janny Trouw (LTO Glaskracht) over Fruitport en Stichting Aardbei Onderzoek en Vezalux over LED-verlichting. Daarnaast spreken ook FlevoBerry en LimGroup in dit kennistheater.


Meer informatie: www.horticontact.nl
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant