Shining Superstars: Poinsettia Trials Beekenkamp | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Beekenkamp

Shining Superstars: Poinsettia Trials Beekenkamp

 Afgelopen week zijn de Poinsettia Trials van Beekenkamp van start gegaan. Deze week - op woensdag 14 en donderdag 15 november -  is er nog de mogelijkheid om het assortiment van Poinsettia's en Princettia's te bekijken.

Naast de Beekenkamp's Superstars worden er ongeveer vierentwintig nieuw geteste rassen en diverse kleuren Princettia's getoond. 

Beekenkamp is al jaren veredelaar en vermeerderaar van Poinsettia's. Tijdens de trials zijn alle rassen te bekijken en te vergelijken. De medewerkers zijn aanwezig om een ieder te informeren over de kwaliteiten en de mogelijkheden van deze steeds populairder wordende planten. Er is sprake van veel variatie in het 80% rode assortiment. De Poinsettia's verschillen in breedte, hoogte, vorm en potmaat.   

Superstars
Er worden verschillende superstars getoond, waaronder de Leona. Deze plant heeft een zeer sterke houdbaarheid en heeft een goede prestatie door de hele keten. Er kan lang genoten worden van de grote, gladde, felrode schutbladen, dankzij de beperkte uitval, die te wijten is aan de plantopbouw. Dankzij de weinige takbreuk heeft de plant nog een belangrijk voordeel, hierdoor is de Leona ook makkelijk in te hoezen.  
Ook zijn er Princettia's te zien op de Poinsettia Trials. Een compleet andere genetica die in veel verschillende kleuren te zien is. Het grote voordeel van de Princettia lijn is dat deze al in de herfst kan worden gebruikt. Tijdens milde temperaturen zelfs buiten.  

De trials vinden plaats in Maasdijk.  
Let op, locatie gewijzigd ten aanzien van vorig jaar. Tuindersweg 26, 2676 BH, Maasdijk 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>