Seizoen Helleborus Christmas Carol van start | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: @femmie van der sluis @bloomingimage.nl

Seizoen Helleborus Christmas Carol van start

De dagen worden langzaamaan steeds korter en koeler: daarmee breekt de tijd voor Helleborus Christmas Carol aan.

Deze bloeiende tuinplanten zijn nu verkrijgbaar en zullen de komende weken vele consumenten in heel Europa verrassen met haar helderwitte bloemen. Christmas Carol is onderdeel van de Winter Pearls collectie van Syngenta Flowers en is in veel verschillende potmaten beschikbaar. Dit bijzondere Helleborus ras bloeit al voor de Kerst en is een sieraad in elke tuin in de donkerste periode van het jaar.

Veelzijdige winterbloeier
Helleborus Niger, ook wel kerstroos genoemd, groeit in de natuur op de hellingen in de Alpen. De variëteit Christmas Carol, een product van Syngenta Flowers, is een premium-Helleborus en heeft als voordeel dat de plant al vóór de kerstdagen bloeit. In tegenstelling tot traditionele Helleborus variëteiten versiert Christmas Carol dus in de weken voor Kerst al vele tuinen met haar bijzondere, helderwitte bloemen en sterke, donkergroene blad. Christmas Carol is zeer geschikt voor aanplant in borders of in terraspotten en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Ook na de feestmaand december zullen deze kerstrozen nog maanden blijven bloeien.

Verkrijgbaarheid en kwaliteit
Christmas Carol wordt door verschillende Europese kwekers geteeld. Het grootste aanbod is in Nederland beschikbaar bij Hoogeveen Plants, Montis en kwekerij Freek van der Velden. Deze sterke kerstrozen worden gekweekt in verschillende potmaten; 9, 10.5, 12, 13, 14, 15, 17 en 19 cm en in 6-packs. De kwekers van Christmas Carol hebben kwaliteit hoog in het vaandel en sorteren hun product dan ook op grootte en kwaliteit. Zo kunnen zij het gehele seizoen uniforme partijen uitleveren aan verschillende segmenten. In tegenstelling tot veel andere Helleborus rassen wordt Christmas Carol wordt gekweekt vanuit zaad; een methode die door veredelaar Syngenta Flowers met zorg wordt uitgevoerd. De jonge planten arriveren in het voorjaar bij de kwekers en worden na een halfjaar uitgeleverd naar de Europese consument.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>