Afbeelding
Foto: PR

Bevlogen sprekers inspireren tijdens duurzame Donderdag Royal Lemkes

Algemeen

Tijdens de tweede editie van Duurzame Donderdag op 13 september werden 175 relaties en medewerkers geconfronteerd met de ongemakkelijke waarheid. Drie bevlogen sprekers brachten inhoud, inspiratie en hebben alle aanwezigen aan het denken gezet. We zijn met elkaar een onderdeel van het probleem, dan zijn we ook met elkaar een onderdeel van de oplossing. Het verschil komt bij ons vandaan, laten we iets doen!

Marieke Kessels, Duurzaamheid Coördinator; "Wij geloven dat elk bedrijf zou moeten streven naar een groenere wereld. Als Royal Lemkes zorgen we er dan ook voor dat onze bedrijfsvoering, onze producten en ons pand steeds duurzamer worden. Door jaarlijks Duurzame Donderdag te organiseren inspireren we onze externe relaties en collega's en moedigen we hen aan om zowel privé als professioneel steeds groenere keuzes te maken."

Durf te dromen. Aan de slag!
RTL weerman Reinier van den Berg, gaf een inleiding over hoe we de klimaatverandering te lijf kunnen gaan. Harmen Spek van de Plastic Soup Foundation nam ons mee in de effecten van microplastics op onze gezondheid en het milieu. En Ruud Koornstra, de eerste Nationale Energiecommissaris van Nederland, schetste de treffende uitdaging: We hebben een verantwoordelijkheid met elkaar, de sector verbetert wel maar daar komt geen vernieuwing vandaan. Leiderschap en initiatief moet bij ons vandaan komen. Neem initiatief, houd vast aan je dromen, never give up!

Ook was er een infomarkt waar Koppert Biological Systems en Koeckebackers zich presenteerden. Biofriet en bio-drankjes werden geserveerd tijdens de borrel waar voldoende gelegenheid was voor het leggen van nieuwe contacten en om na te praten over duurzaamheid thema's.

Een ongemakkelijke waarheid
Royal Lemkes gelooft in de kracht van planten. Planten bieden een beter leven, een vitale business en ze leveren een duurzame bijdrage aan een groenere wereld. Maar planten hebben ook een 'ongemakkelijke waarheid'; bij de productie komt veel CO2 vrij, er worden bestrijdingsmiddelen gebruikt, de planten worden in een plastic pot gekweekt, in een plastic hoes en tray verpakt en worden vervoerd op een container gewikkeld in plastic.

"Wij hebben als branche steeds meer bewustzijn op deze 'ongemakkelijke waarheid' en er zijn prachtige initiatieven gestart op diverse vlakken. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. En dat vraagt leiderschap en samenwerking. Zodat we Moeder Aarde mooi achter kunnen laten voor onze kinderen en kleinkinderen."; Michiel de Haan, Managing Director.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant