Afbeelding
Foto: takii | pull position

Cannova gewaardeerd in Europa

Algemeen

CANNOVA heeft afgelopen zomer flink aan de weg getimmerd in Europa.

Zo staat de Oostenrijkse hoofdstad Wenen opnieuw vol met 80.000 kleurrijke Canna's en heeft CANNOVA maar liefst vier keer de 'Award of Garden Merit' gewonnen in Engeland. Een prestigieuze award, uitgegeven door de Royal Horticultural Society. De komende maanden kan iedereen blijven genieten van de bijzondere Canna's van veredelaar Takii. CANNOVA bloeit namelijk door tot aan de eerste vorst. 

Award of Garden Merit
In Engeland is het succes van CANNOVA deze zomer bewezen. Maar liefst vier CANNOVA variëteiten, Red Shades, Yellow, Rose en Bronze Scarlet, hebben afgelopen maand een Award of Garden Merit (AGM) gewonnen. Een prestigieuze, Engelse prijs die wordt uitgereikt door de Royal Horticultural Society (RHS) en de consument helpt bij het maken van de juiste keuze als het gaat om tuinplanten. Voorafgaand aan het winnen van de award heeft CANNOVA een uitgebreide testperiode doorlopen waarbij CANNOVA zich heeft bewezen in het Noord-Europese klimaat. 
Ook de deskundige jury van de RHS was positief over de verschillende CANNOVA variëteiten en kende het AGM-predicaat toe. Planten maken kans op de award als zij aan een vijftal eisen omtrent resistentie, beschikbaarheid en houdbaarheid voldoen. Het AGM-predicaat is voor hoveniers, tuinarchitecten en consumenten een herkenbaar logo dat door veel Engelse tuincentra, kwekerijen en leveranciers gevoerd wordt. 

80.000 CANNOVA'S
De inwoners en bezoekers van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn al weken aan het genieten van 80.000 kleurrijke CANNOVA'S die vele perken, rotondes en parken doen opfleuren. Na het succes van vorig jaar, toen er 80.000 CANNOVA Orange Shades de stad sierden, is er dit jaar gekozen voor de variëteit CANNOVA Bronze Scarlet. De prachtige rode bloemen bloeien al vroeg in het seizoen en blijven vervolgens bloeien tot aan de eerste vorst. CANNOVA heeft dus een hoge én een lange sierwaarde en wordt door steeds meer landschapsarchitecten en hoveniers gekozen om (openbare) tuinen, parken en perken op te fleuren. 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant