Afbeelding
Foto: IPM ESSEN

IPM ESSEN

Algemeen

Op de IPM Essen 2018 zullen rond de 1.600 standhouders uit bijna 50 landen aanwezig zijn.

Van 23 tot en met 26 januari komt de internationale groensector bijeen in de Messe Essen. Of u nu werkzaam bent in de tuinbouw, landbouw, bloemensector of in de tuincentrabranche, deze toonaangevende beurs biedt alle besluitvormers in de groene waardeketen wat wils, met het uitgebreide aanbod producten en diensten, en hoogkwalitatief kaderprogramma. In 2018 is Denemarken het partnerland. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte van Denemarken is een van de eregasten.

Green City
Met ongeveer 60% nemen planten het grootste deel van de beursthema's van de IPM ESSEN 2018 voor hun rekening. Van groene en bloeiende kamerplanten, perk- en balkonplanten tot vaste planten en mediterrane kruiden, groente- en fruitplanten en allerlei soorten boomkwekerijproducten; beursbezoekers vinden alles op gebied van trendy plantsoorten. De IPM ESSEN is hét platform als het gaat om het presenteren van de nieuwste rassen aan de vakwereld en de introductie ervan op de markt. De showvitrine in Green City in Hal 1A geeft een mooi overzicht wat het komende tuinseizoen te bieden heeft. In Hal 10 bekroont de Show Your Colours Award de beste verhalen over planten en struiken.

Digitalisering in de tuinbouw
Zodra de gewaskeuze is bepaald, is het voor de producerende tuinbouwer de moeite waard om een kijkje te nemen op de technische afdeling. In de gehele Hal 3, en in een deel van de Galeria en Hal 7 zijn machines, broeikassen, grond, mest en alles wat er nog meer nodig is voor een efficiënte productie en verwerking van planten te vinden. Een belangrijk thema hier is de vorderende digitalisering; dat ook het thema van de educatieve tentoonstelling in het Infocenter Gartenbau is. De digitale ontwikkelingen in de tuinbouw op het gebied van monitoring, autonome machinetechniek, opleiding en bedrijfsadministratie worden hier gepresenteerd. Ook dit jaar is het Infocenter Gartenbau het presentatieplatform van de groene vakverenigingen. Instellingen op het gebied van advies, wetenschap en onderzoek informeren en adviseren de bezoekers.

Een paradijs voor bloemisten
Tijdens de IPM ESSEN kunnen bloemisten in Hal 6 tot en met Hal 8, het hart van de beurs, hun hart ophalen aan een uitgebreid assortiment. Rond de 200 standhouders presenteren sierpotten, keramiek, rietwerk, kaarsen en decoratieve artikelen voor de bloemisterijsector. Daarnaast zijn er verschillende verkoopbevorderende producten, zoals wenskaarten, te vinden. Wat niet gemist mag worden is de FDF-World in de Green City in Hal 1A, met dagelijks bloemisterijshows, showrooms met actuele consumententrends en veel inspiratie voor moderne bloemsierkunst. Het Fachverband Deutscher Floristen (FDF) is alle dagen beschikbaar voor gesprekken. Nog meer inspiratie kunnen bloemisten opdoen bij BLOOM's en in het g&V-CreativCenter. Daar worden zeer realistische winkelomgevingen nagebootst.

Krachtige verkoopconcepten voor tuincentra en groenretailers
In Hal 13 kunnen detailhandelaren nieuwe ideeën opdoen voor hun POS-aanpak. In deze hal komen bezoekers terecht in een unieke belevingswereld rond het thema 'Family Garden', waar toekomstbestendige en trendbewuste verkoopconcepten aan groenretailers worden gepresenteerd. Spannende voordrachten in de Speakers' Corner zorgen voor nieuwe inzichten betreffende retailactiviteiten.

Partnerland Denemarken: koninklijk bezoek in de Messe Essen
Onder het motto 'Let's go green – together!' staat partnerland Denemarken in het middelpunt van de toonaangevende tuinbouwbeurs. Voor de grote opening op de eerste dag van de beurs, worden hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte van Denemarken en de Deense ambassadeur Friis Arne Petersen verwacht. Daarnaast heeft de Duitse minister van landbouw Christian Schmidt aangekondigd de beurs te bezoeken.

Kaderprogramma
Op de IPM ESSEN kunnen de bezoekers genieten van een omvangrijk kaderprogramma, met onder andere congressen, informatieve evenementen en discussiefora. De hoogtepunten in één overzicht: 

Dinsdag 23 januari 2018
10.00u – 11.30u: Opening van de IPM ESSEN 2018 met prijsuitreikingen van de showvitrine en INDEGA IPM Innovation Award.
14.00u: Live presentatie in de FDF-World: The Grand Opening: Fleuramour 2018
16.00u: Live presentatie in de FDF-World: Flower Battles voor jonge, opkomende bloemisten

Woensdag 24 januari 2018
10.00u – 14.00u: Kennismakingsdag
10.00u – 13.30u: Toekomstcongres GaLaBau
10.30u – 13.00u: Lezing van stichting 'Die Grüne Stadt'
11.00u: Live presentatie in de FDF-World: Two faces: De wereldbekershow met de wereldkampioenen onder de bloemisten Alex Choi en Stein Are Hansen 
13.00u: Live presentatie in de FDF-World: Flower Battles voor jonge, opkomende bloemisten
15.00u: Live presentatie in de FDF-World: Floral Fundamentals Family Show, FDF-World

Donderdag 25 januari 2018
10.30u – 12.00u: Forum beroep en toekomst
11.00u: Live presentatie in de FDF-World: Floral Fundamentals Family Show
14.00u – 17.00u: Internationaal Tuinbouwforum 2017 
14.00u: Live presentatie in de FDF-World: Two faces: De wereldbekershow met de wereldkampioenen onder de bloemisten Alex Choi en Stein Are Hansen 
15.30u: Prijsuitreiking Show Your Colours Award 

Vrijdag 26 januari 2018
12.00u: Prijsuitreiking IPM-wedstrijden, FDF-World 
12.30u: Live presentatie in de FDF-World: Two faces: De wereldbekershow met de wereldkampioenen onder de bloemisten Alex Choi en Stein Are Hansen
 

IPM ESSEN online
Meer informatie over het kaderprogramma en het bezoeken van de beurs is te vinden op www.ipm-essen.de. Wie tijdens de IPM ESSEN op de hoogte gehouden wil worden, kan gratis de Messe-App in de Google Playstore of in de Apple App Store downloaden.

 
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant