Afbeelding
Foto: Hoogendoorn

Extra masterclasses voor phalaenopsistelers

Algemeen

Eind juni organiseerde Hoogendoorn Growth Management samen met het team van Plant Lighting een besloten Masterclass Klimaatbeheersing en Plantfysiologie.

Deze was exclusief georganiseerd voor de leden van de gewas coöperatie van Phalaenopsistelers. 

Door interactieve groepsdiscussies met klanten werden de laatste inzichten op het vlak van klimaatbeheersing en plantfysiologie gedeeld en besproken.
Hierbij werd diep ingegaan op de effecten van Licht , CO2 en de stand van de huidmondjes op het uiteindelijke fotosyntheseproces. De meting van de fotosynthese werd ook live gedemonstreerd tijdens deze training door de onderzoekers van Plant Lighting. Tijdens de discussie bleek dat er nog meer mogelijkheden liggen binnen deze teelt. Hiervoor is het essentieel dat de teler inzicht heeft in de behoefte van de plant om vervolgens daar het kasklimaat op af te stemmen. Door zulke kennissessies te organiseren halen telers nog meer rendement uit hun klimaatcomputer. Volgens een van de deelnemers verdiende deze cursus bijna een 10.

Door de grote interesse is de volgende cursus-reeks ook volgeboekt en wordt er daarom nu in september nog een extra Masterclass op woensdag 13 en woensdag 20 september georganiseerd voor telers van Phalaenopsis/ CAM-Planten. 

In november en december zijn er ook reeds data geprikt voor teeltgerichte Masterclasses voor (belichte) vruchtgroentetelers en siertelers. Voor meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven zie: https://www.hoogendoorn.nl/single-training/masterclass-klimaatbeheersing-plantfysiologie/ 

Hoogendoorn organiseert deze teeltgerichte Masterclasses al sinds 2009, hierbij zien ze een groei in interesse van telers. Dit toont aan hoe belangrijk kennisdeling is om het maximale rendement uit de technische installatie van een tuinbouwbedrijf te halen. Het is immers een samenwerking tussen mens, plant en techniek. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant