Afbeelding
Foto: GP Begonia

Kleurrijke presentatie begonia's in Keukenhof

Algemeen Growers pride

Een prachtige presentatie Begonia's is te bewonderen in Keukenhof. Acht weken lang, ofwel de gehele openingsperiode, kan het internationale publiek in het Willem Alexander Paviljoen genieten van de kleurrijke Begonia's.

Door Wilma van Velzen

Naast tulpen en andere voorjaarsbloeiers schittert Keukenhof ook met een groot aantal weelderige planten- en bloemenshows in de paviljoenen.

Een heel leuke en kleurrijke show is de Begoniashow, waarvan parkmanager Henk de Mooij zegt dat de inzenders van dit fraaie product feilloos doorhebben dat het hier om een consumentenshow gaat.

"Bij aanvang van het Keukenhofseizoen arriveert er een grote vrachtwagen vol Begonia's in allerlei kleuren en soorten. Dit wordt geregeld door Willem Kuipers en zijn vrouw Ria uit Roelofarendsveen.

Zij verzamelen een breed assortiment van hun eigen Begonia's en die van collega kwekers. Dit doen zij al jaren met veel enthousiasme."

Kleurexplosie

De Begoniakwekers showen een gevarieerd assortiment van hangbegonia tot bladbegonia met van alles daartussen.

Dit betekent dat de presentatie een explosie van kleuren en vormen toont, wat voor de consumenten een lust voor het oog is en bovendien fotogeniek.

Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. "Binnen de groep bloeiende potplanten is de Begonia-show bovendien een show waar we weinig omkijken naar hebben. De houdbaarheid van Begonia's is uitstekend en van het begin tot het eind van het seizoen is het genieten.

En moet een exemplaar worden vervangen, dan is dat geen enkel probleem."


Hele seizoen

Ook vertelt De Mooij dat de Begoniashow voorheen korter duurde, maar dat deze sinds twee jaar verder is uitgebouwd tot het hele seizoen.

Tevens is de presentatie breder geworden. Een enorme Waterfall hangbegonia met zijn langwerpige feloranje bloemen valt direct op en wordt geflankeerd door een gevarieerd assortiment enkelbloemige en dubbelbloemige Begonia's in allerlei kleuren.

Ook de bladbegonia's zijn breed vertegenwoordigd.

Opvallend is eveneens de wijze van presenteren in een vierkante stellage, waar je zowel omheen als tussendoor kunt lopen en tevens een mooie doorkijk biedt.

Niet eerder zag men Begonia zo divers. De Begoniashow is nog tot zondag 21 mei in Keukenhof te bewonderen.

Daarmee houdt het niet op, want hangbegonia is door Bloemen Bureau Holland verkozen tot Balkonplant van het Jaar 2017 op basis van zomeruitstraling, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak. De plant is daarmee synoniem gesteld voor een zomer lang plezier met een waterval van bloemen.

Ook buiten Keukenhof krijgt Begonia zo alle aandacht.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant