Logo bloemenkrant.nl
Foto: vbw
Column

VBW-congres:'Helder zicht op je ondernemerstoekomst'

Op 21 juni is in Veenendaal het VBW-ondernemerscongres, met als thema "De bloemist in de nieuwe winkelstraat".

Retaildeskundigen Peter Nieland van Locatus en Hans van Tellingen van Strabo praten ons volledig bij over de meest actuele ontwikkelingen op gebied van retail, detailhandel, de visie op fysiek en online, met daarin ook scherpe tegenstellingen. Het belang van de fysieke winkel lijkt groter dan ooit, maar online biedt ook enorme kansen.
Na het algemene beeld van de retail zoemt Fred van der Hoeven van Royal FloraHolland in het koopgedrag van huidige en toekomstige consumenten van bloemen en planten. Met grote kansen in nieuwe marktsegmenten, die wel vragen om een strakke formule, of juist veel beleving en persoonlijk vakmanschap. 
Vervolgens hebben we 6 toonaangevende bloemisten gevraagd hun ondernemersgeheim met de collega's te delen. Zij zullen laten zien en vertellen hoe zij tot op heden hun keuzes maken die leiden tot hun succes. Daarnaast willen we ook een topondernemer uit een andere branche zijn ondernemersgeheimen ontfutselen, om daardoor zelf ook nieuwe stappen te kunnen zetten.
Dit geheel zal leiden tot nieuwe kansen en vormen van ondersteuning in de markt, die VBW op die dag zal presenteren.
We besluiten de dag met de nodige humor vanuit het centrale thema Gasblijheid, verzorgd door cabarettier Pieter de Rijk.
Uiteraard is er alle tijd om collega's, sectorgenoten en anderen te ontmoeten en te spreken.

Met het congres willen we bereiken dat bloemisten nog meer gaan nadenken over kansen in de markt. En bewust stappen gaan zetten over de manier waarop zij hun ondernemerschap en winkel(formule) invullen. We vinden het van belang dat er een grote schoonmaakbeurt in bloemistenland gaat ontstaan, met helder zicht op de consument. We garanderen dan ook dat niemand met lege handen naar huis gaat. Je wordt geïnspireerd, gestimuleerd en hopelijk ook op goede gedachten gebracht, waar je de volgende dag mee aan de slag kan. En om deze grote schoonmaak te stimuleren krijgen alle aanwezigen een toepasselijk kado.  

Op deze dag zullen we ook een bijzondere stap gaan zetten op gebied van online, met enorme kansen voor de bloemist. Daarnaast maakt iedere aanwezige bloemist kans op een enorme verrassing. Details kunnen we nu nog niet bekend maken, maar alleen al de kans op deze verrassing is zo waardevol, dat het waardevol is om aanwezig te zijn.

Kortom, het belooft een enorm leuke en waardevolle dag te worden, gericht op bloemisten, medewerkers, onderwijs, studenten en sectorgenoten. Kom dus 21 juni naar het VBW-ondernemerscongres in Veenendaal (aanvang 14.00 uur, afsluiting 20.00 uur). Toegang is gratis, waarde is groot. Voor meer informatie en aanmelden kan via www.vbwbloemistencongres.nu.


Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW)
Marco Maasse – Algemeen directeur
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden