Afbeelding
Foto: BK

Chrysanten campagne in Rusland

Algemeen

Stichting Chryson en Sobolj werken voor de campagne Just Chrysanthemum al enkele jaren samen aan het promoten van Nederlandse chrysanten in Rusland.

De campagne Just Chrysantemum heeft tot doel om meer chrysanten in Rusland te verkopen. Daarvoor is een dergelijke campagne tegenwoordig noodzakelijk, omdat in Rusland de macht van de klok tanende is: om een naam voor je bloemen of planten op te bouwen moet je rechtstreeks met je doelgroep communiceren.

Voorkeur ontwikkelen
Met een beperkt budget bereikte de campagne meer dan één miljoen personen (handelaren, bloemisten en bloemenliefhebbers) via verschillende media. 
Volgens Natasja Mironova van Sobolj geven haar contacten bij Russische importeurs aan dat de Nederlandse sierteelt terrein verliest.
"Om weer toonaangevend te zijn is het leveren van mooie producten niet meer voldoende: essentieel is om bij de doelgroep een voorkeur voor jouw bloemen of planten te ontwikkelen. Dit verloopt via direct contact met de doelgroepen. Wij kiezen daarbij voor een aanpak met moderne cross-mediale marketingtechnieken," aldus Mironova.

Co-creatie
De chrysantencampagne is gebaseerd op co-creatie met de doelgroep van bloemisten. Op basis van vragen en ideeën van bloemisten wordt makkelijk toepasbaar bloemwerk ontwikkeld, dat bloemisten helpt om de verkoop te stimuleren.
De Russische groothandel zorgt op hun beurt voor directe beschikbaarheid van de chrysanten die in de voorbeelden getoond worden. Hierdoor wordt de hele keten commercieel gestimuleerd.

Uitingen
Relevante visuele content, die dus aansluit op de belevingswereld van de eindconsument, is bij deze aanpak onontbeerlijk. Om die reden worden alle communicatie uitingen voor de Russische campagne van JustChrys in Rusland gemaakt. De uitingen tonen makkelijk uit te voeren voorbeelden van boeketten en bloemstukken met chrysanten, waarbij door het jaar heen verschillende thema's worden gebruikt.
Met deze content worden bloemisten en eindconsumenten direct benaderd via sociale media als Facebook en Vkontakte (de Russische versie van Facebook), gedrukte invloedrijke print en online media waaronder het door Sobolj geïnitieerde online platform https://www.flowerexperience.eu/.

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant