Afbeelding

Nefyto presenteert haar visie en ambitie 

Algemeen

'Duurzaam en helder naar de toekomst'. Daarmee verwoordt Nefyto haar visie en ambitie voor de toekomst, die zij presenteerde tijdens haar jaarvergadering.

De Nefyto Visie werd gepresenteerd aan een groot aantal genodigden, waaronder vertegenwoordigers van de diverse stakeholders van Nefyto. De Nefyto Visie is opgedeeld in een visie en een ambitie. Die luiden als volgt: 
 
Visie
Voor een productieve en duurzame land- en tuinbouw is geïntegreerde gewasbescherming een belangrijke voorwaarde. Deze land- en tuinbouw is economisch rendabel, zorgt voor voldoende beschikbaarheid van gezond voedsel, belast het milieu zo min mogelijk, geeft ruimte aan natuur en bevordert daarmee de biodiversiteit. 
 
Ambitie
De bij Nefyto aangesloten bedrijven leveren oplossingen voor het gezond houden van gewassen in alle land- en tuinbouwsystemen, van biologisch tot geïntegreerd. Deze oplossingen omvatten een combinatie van producten, technologie en kennis. Door continue verbetering hiervan en een verantwoorde toepassing kan de agrarische sector verder verduurzamen. De bijdrage van de gewasbeschermingsbedrijven aan verduurzaming wordt door de samenleving erkend en gewaardeerd, evenals hun openheid en betrokkenheid. 
 
Vier V's 
Voor het realiseren van haar ambitie zijn dit de sleutelbegrippen voor Nefyto: Vernieuwend, Verantwoord, Verbindend en Verhelderend. 
- Vernieuwend heeft betrekking op de innovatieve producten van de gewasbeschermings-bedrijven, die bijdragen aan een duurzamere en productieve landbouw. 
- Verantwoord heeft betrekking op zorgvuldig, veilig en verantwoord gebruik van producten en de verantwoordelijkheid die de gewasbeschermingsbedrijven hier zelf in nemen. 
- Verbindend geeft aan dat Nefyto zich ziet als een schakel in de plantaardige keten, waarin zij een actieve, vertrouwde en zichtbare partner wil zijn.  
- Verhelderend geeft aan dat Nefyto en de aangesloten bedrijven open en transparant willen zijn en proactief en begrijpelijk communiceren. 
 
Op het aspect verhelderend zijn er twee onderwerpen waar Nefyto in de loop van volgend jaar al resultaten willen laten zien: 
- Nefyto zal in 2017 online een fact-checker aanbieden 
- Ook zal Nefyto vanaf volgend jaar een gedetailleerder inzicht geven in de trends van de afzet van gewasbeschermingsmiddelen 
 
 Zowel de beknopte als de uitgebreide weergave van de Nefyto Visie is te vinden op de website van Nefyto (www.nefyto.nl). 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant