Afbeelding

Horticoop sluit aan bij Demokwekerij Westland 

Algemeen

Kennis en innovatie zijn onmisbaar voor een gezonde en duurzame glastuinbouwsector.

Daarom zet Horticoop -naast het leveren van tuinbouwbenodigdheden en tuinbouwtechniek- volop in op het ontwikkelen, delen en vermarkten van praktisch toepasbare kennis. Om die rol te versterken gaat het bedrijf participeren bij Demokwekerij Westland. Op 19 december 2016 ondertekenden beide partijen daartoe een samenwerkingsovereenkomst.

Demokwekerij
Demokwekerij Westland, ontstaan in 2001, is hét innovatiecentrum voor de glastuinbouw wereldwijd. Met een praktijkgerichte aanpak werkt zij aan de kwekerij van morgen, door techniekdemonstraties, praktisch onderzoek en kennisoverdracht. Demokwekerij Westland vormt op deze manier een belangrijke schakel tussen (toegepast) onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven. 
Deze rol sluit volgens kennismanager Daan Verbeek perfect aan bij de bedrijfsfilosofie van Horticoop: "Voor een gezonde en duurzame glastuinbouwsector is het van groot belang dat we blijven innoveren en oplossingen blijven opleveren waar tuinders wat aan hebben. Daarin vinden Horticoop en Demokwekerij Westland elkaar en dus nemen we graag deel in het innovatiecentrum en de ontwikkeling naar de nieuwbouw. Zo kunnen we onze rol als kennisleverancier versterken. Met deze samenwerking laten we nadrukkelijk zien waar we als bedrijf voor staan." 

Horticoop zal in samenwerking met Demokwekerij Westland kennisbijeenkomsten organiseren en klanten meenemen naar dit innovatieplatform om de laatste ontwikkelingen te laten en zien te bespreken. Ook zullen eigen medewerkers of studenten vanuit Horticoop met een flexibele werkplek vaak te vinden zijn in Demokwekerij. Op www.demokwekerij.nl vindt u meer informatie over Demokwekerij Westland.

Op de foto van links naar rechts: Lex Wubben (Demokwekerij), Igo Janssen (Horticoop), Peet van Adrichem (Demokwekerij) en Daan Verbeek (Horticoop).

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant