Afbeelding

Prijzenfestival op Belgische beurs Florall

Algemeen

De Belgische beurs Florall, vakbeurs voor sierplanten en boomkwekerijproducten heeft de volgende planten onderscheiden. Lees hier het oordeel van de jury.

Goud voor Lemon Merinque
Een langbloeier voor de zomer die bovendien weinig snoei nodig heeft en zeer winterhard is. Dat zijn enkele van de troeven van de nieuwe Potentilla Fructicosa 'Lemon Meringue'. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een plant met lichtgele bloemen. Bijzonder is dat het om dubbele bloemen gaat die op een roos gelijken. De plant blijft erg compact van vorm en heeft weinig snoei nodig. Hij werd ontwikkeld op de koude Canadese vlakten en is erg taai en winterhard. Willy De Nolf lanceerde deze variëteit in 2016 en gooide er meteen hoge ogen mee. Lemon Meringue werd bekroond met een gouden award tijdens de vakbeurs Florall. De jury was zeer te spreken over de dubbele bloemen van deze plant, beslist een meerwaarde oordeelde zij.

Zilver voor Echeveria Zahnii
Wie een boon heeft voor Echeveria heeft er met de cultivar Echeveria Zahnii een bijzonder mooi exemplaar bij. Deze lichtblauwe warmteminnaar heeft witte strepen en accenten in zijn rozetbladeren, die eerder grillig van vorm zijn. Maar er is meer. In het najaar en het voorjaar kleuren ze naar lichtroze.
Echeveria Zahnii werd meer dan opgemerkt tijdens de vakbeurs Florall. De jury had zelfs een zilveren award over voor deze knappe rozet. Ze oordeelde dat deze succulent goed aansluit bij de huidige trend van hippe planten bij een jong publiek en een mooie aanvulling biedt op het bestaande assortiment.

Helleboris Christmas Carol wint bronzen award
Helleborus 'Christmas Carol' heeft zijn naam niet gestolen en bloeit al rijkelijk voor de kerst. Het maakt hem een ideale plant om te schenken tijdens de feestdagen.
De bloemen van deze elegante winterbloeier zijn wit en passen bijgevolg in elke woonkamer of tuin. Ze brengen de broodnodige kleur in de donkerste periode van het jaar.
Helleborus 'Christmas Carol' werd bekroond met een bronzen award op de vakbeurs Florall. Bovenop de intrinsieke kwaliteiten van de plant zelf was de jury ingenomen met de aantrekkelijke potcover die DS Plant voorziet voor elke plant. Deze onderstreept het hoge cadeaugehalte dat Helleborus heeft in de winterperiode.
 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant