Afbeelding

Voornse PlantenDag voor exporteurs en groothandel 

Algemeen

Vijf toonaangevende kwekerijen in het gebied Voorne houden op donderdag 15 september, op de Zuid-Hollandse eilanden, een open dag.

Deze dag staat in het teken van kennisuitwisseling, waarbij de eindgebruiker centraal staat. Exporteurs, groothandelsbedrijven en andere afnemers kunnen alle deelnemende bedrijven bezoeken.

Informeren
De Voornse PlantenDag is een initiatief van een aantal moderne kwekers in Voorne, om relaties en andere belangstellenden te informeren over de activiteiten op hun kwekerijen. Het gaat daarbij niet alleen om nieuwe soorten, kleuren en concepten, maar ook om logistiek, verpakkingen, vermarkten en andere aspecten die met het product en de markt te maken hebben. De organiserende kwekers zien de Voornse PlantenDag ook als een uitstekend middel om in gesprek te gaan met de afnemers, om te horen wat hun wensen en ideeën zijn.

Het initiatief voor deze dag is ontstaan, omdat de kwekers uit dit gebied ervaren dat hun relaties vaak een zeer druk bestaan hebben en daarom niet altijd de tijd hebben om zich te verdiepen in de ontwikkelingen op de kwekerijen, terwijl die wel voor hen van belang zijn. De deelnemende bedrijven zijn Groene Tint anthuriums, Leo van der Harg bv potrozen, Globe Plant cyclamen en gerbera's, Islandplant BV hortensia's en Phalaenova phalaenopsis.

Voor informatie over het programma, ga naar www.voornseplantendag.nl.

Foto's: 
Boven: Addie Groen en Joost van Adrichem van Phalaenova. 
Onder: Rob Damen van Globe Plant. 
 


 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant