Afbeelding

Jubileumviering 125 jaar KNPV

Algemeen

De Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV) viert op 11 april 2016 haar 125-jarig bestaan. Daarmee mag zij zich de oudste plantenziektekundige vereniging ter wereld noemen.

Voor de gelegenheid organiseert KNPV een bijzondere verjaardagsbijeenkomst voor genodigden. Diverse sprekers zullen lezingen verzorgen over plantenziektekunde. Van het ontstaan van de wetenschap tot de huidige stand van zaken en haar rol in de nabije en verre toekomst bij de wereldvoedselproductie en andere groene diensten van onze planeet.

Kroniek
Ook het aandeel van de KNPV daarin wordt belicht, met het uitkomen van de kroniek 'Het verleden van onze toekomst - Kroniek van de Koninklijke Plantenziektekundige Vereniging', geschreven door Jacques Hosten. Naast de rijke historie van de KNPV, met hoofdrollen voor roemruchte personen zoals Hugo de Vries, Jan Ritzema Bos en Johanna Westerdijk, behandelt hij in deze kroniek ook de ontwikkeling van het vakgebied van de plantenziektekunde. Tijdens de bijeenkomst wordt het eerste exemplaar overhandigd aan Louise Fresco.

De sprekers zijn: 

Prof. Dr. Jan Carel Zadoks. Emeritus hoogleraar Fytopathologie aan Wageningen Universiteit.
Lezing: Geschiedenis van de plantenziekten, plantenziekten van de geschiedenis.

Prof. Dr. Louise O. Fresco. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR.
Lezing: Wetenschap als de sleutel tot een veerkrachtige voedselproductie.

Dr. Greg I. Johnson. President of the International Society for Plant Pathology (ISPP).
Lezing: Reaping What We Sow – Phytopathology ensures Earth's Wealth. (Presentatie in het Engels)

Adjiedj Bakas, Trendwatcher des Vaderlands www.bakas.nl 
Lezing: Een out-of-the-box visie op de trends en mogelijkheden van voedselproductie in de toekomst en de beheersing van plantenziekten.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant