Afbeelding

Nieuwe uitgave ‘Gewasbescherming Gids’

Algemeen

In april verschijnt de nieuwe gewasbeschermingsgids 'Gewasbescherming Boomteelt en Vaste Plantenteelt 2016' van Delphy, team boomteelt. De gids bevat alle informatie die boom- en vaste plantentelers nodig hebben voor een effectieve gewasbescherming. Per ziekte, plaag of onkruid wordt advies gegeven hoe ze het probleem het beste kunt aanpakken.

Met de nieuwe gids zijn kwekers weer volledig up-to-date. In de adviezen zijn alle wijzigingen in het middelenpakket verwerkt en de laatste resultaten vanuit onderzoek en de praktijkervaringen van de adviseurs. Daarbij is ook veel aandacht voor geïntegreerde bestrijding.

Compleet gewijzigd
Er zijn afgelopen half jaar een groot aantal nieuwe onkruidmiddelen toegelaten. Deze zijn opgenomen in de gids. De adviezen voor onkruidbestrijding zijn dus compleet gewijzigd.
Achter in de gids zijn middelenoverzichten opgenomen met per middel info over het werkingsprincipe, de formulering, resistentie en het effect op natuurlijke vijanden. Nieuw is dat ook de kleurcode van MPS-Mind is vermeld. Dit geeft een indicatie van de milieubelasting en helpt u een milieuvriendelijke keuze te maken. Verder staat in de gids uitgebreide informatie over hulpstoffen en het optimale spuitmoment. Door op het juiste moment te spuiten kan de werking worden verbeterd.

De nieuwe gids kost € 49,50- (excl. BTW, incl. verzendkosten binnen Nederland) in de voorverkoop. Boomkwekerijbedrijven die de gids vóór 20 april 2016 bestellen, ontvangen daarnaast via de mail kosteloos de gewasbeschermingsnieuwsbrief. Hiermee blijven ze op de hoogte van de laatste wijzigingen op het gebied van gewasbescherming.

De gids is te bestellen via internet www.delphy.nl (sector boomteelt) of telefonisch via telefoonnummer 0172 212827.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant