Afbeelding
Foto: unsplash

Ook sierteelt geschokt door escalatie

Algemeen

Grote en kleine broer. De geschiedenis zit vol geruststellende metaforen, maar laat zich net zo gemakkelijk van haar zwartste kant zien. 24 februari trokken Russische troepen buurland Oekraïne binnen.

De oorlog waarvan we de voorbereidingen op TV konden zien en desondanks door weinigen werd verwacht, is werkelijkheid.

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Een van de belangrijkste bloemendagen op de sierteeltkalender, zeker in het oostelijk deel van Europa. Maar het is niet omzet wat de bloemenwereld bezig houdt, geraakt als zij is door de humanitaire ramp in Oekraïne.
Vol ongeloof en afschuw volgen we het nieuws. Velen voelen de behoefte te helpen. Vanuit verschillende locaties in Nederland gaan wagens vol hulpgoederen richting Oekraïne. Reguliere en sociale media roepen op hulpacties te steunen.
Op Facebook hebben we het aangrijpende verhaal van sierteelt-ambassadeur John Elstgeest, Flower Circus, kunnen horen, voor wie Oekraïne een tweede vaderland is. En in deze krant het niet minder bewogen verhaal van Natasja Mironova, zij zet zich al decennia lang in voor een bloemenband tussen Nederland en Rusland.
De wereld beleeft een ramp. Laat bloemen zegevieren.

Lees ook:

- Laat weer duizend bloemen bloeien

Oekraïne: Hoe verder?

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant