Afbeelding
Foto: Groene Pluim

MultiTray ontvangt Groene Pluim

Algemeen

Wethouder Jeroen van den Heuvel heeft vandaag De Groene Pluim uitgereikt aan MultiTray uit Uden, dat verpakkingen maakt voor de foodindustrie en de tuinbouw. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen. Ook was er veel lof voor de twee andere genomineerde groene bedrijven, Beloem en GroenBezorgen, met een duurzaam alternatief voor verse bloemen en een pakketdienst zonder CO² uitstoot.

Marco van Heugten, directeur MultiTray, spreekt graag over boerenverstand als je hem vraagt naar het hoe en waarom van duurzaam ondernemen. Zijn bedrijf maakt verpakkingen voor de foodindustrie en de tuinbouw. Werken met plastic heeft soms de naam niet per se duurzaam te zijn, maar MultiTray laat zien dat het anders kan.
Er wordt binnen MultiTray B.V. gewerkt met één soort plastic: polyethyleentereftalaat (PET). PET is een materiaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled. Bij de productie wordt zo min mogelijk materiaal gebruikt (opschuimen). Restmateriaal gaat retour naar de leverancier. Zo ontstaan mono-stromen die weer opnieuw kunnen worden ingezet. Mooi voorbeeld van zo’n mono-stroom is het SolexRace festival waar MultiTray een pilot uitvoerde met één soort verpakking binnen het hek. Voor de inkoop van energie is MultiTray B.V. aangesloten bij het inkoopcollectief van Cinergie Uden. MultiTray B.V. werkt met vaste partners voor het transport van producten. Veel klanten dragen zelf zorg voor het transport van de producten.

”Duurzaamheid betekent bij MultiTray ook duurzaam omgaan met je medewerkers” vertelt Van Heugten. “Regelmatig zijn er stagiaires werkzaam en de huidige bedrijfsleider is ooit ook zelf als stagiair gestart. Iedereen is welkom, ook jongeren zonder afgeronde opleiding. Ouderen en buitenlandse werknemers vormen een vast onderdeel van de groep.”

Duurzaam ondernemen

“MultiTray is een bedrijf dat we vandaag graag in het zonnetje zetten”, zegt wethouder duurzaamheid, Jeroen van den Heuvel. “Steeds meer bedrijven in onze gemeente zijn goed bezig met duurzaam ondernemen, maar dat is vaak niet zichtbaar. Met het uitreiken van deze pluim geven we duurzame ondernemingen de erkenning die zij verdienen en kunnen zij een voorbeeld zijn voor andere bedrijven. We hebben onze ondernemers hard nodig om de duurzaamheidsdoelen van Maashorst te behalen.”


Een groene pluim wordt uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een complete audit door professionals in de accreditatiecommissie van de Groene Pluim. Het gaat er vooral om bedrijven te belonen! Als richtsnoer gelden de Global Goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties.
Met de Groene Pluim voor MultiTray komt het totaal aantal aan Groene Pluimen in heel Nederland op 43. De Groene Pluim versterkt, verbindt, zorgt voor de opschaling en het meer zichtbaar maken van duurzame bedrijven. In principe kan iedere organisatie in aanmerking komen voor de Groene Pluim, ongeacht de grootte en branche. Iedere organisatie met een actieve bijdrage op het gebied van duurzaam ondernemen komt voor een Groene Pluim in aanmerking.


Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant