Logo bloemenkrant.nl
Foto: elho

Groendoeners gezocht

“Het leven anno 2022 vraagt om een nieuw soort bewustzijn, waar vergroenen geen trend maar een levensstijl is. Het is hard nodig voor het welzijn van toekomstige generaties.”

Dat vindt pottenproducent Elho. Daarom zoekt zij Groendoeners. Stadse groenliefhebbers die zichzelf willen omringen met groen. Hun buurt, straat of gevel willen vergroenen, maar niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken. Elho helpt en maakt groene dromen werkelijkheid, want bij elho weten ze dat je blij wordt van groen om je heen, zegt elho.
Planten verkoopt het bedrijf, dat bekend is om haar duurzame bloempotten van gerecycled plastic die je vervolgens vol kunt zetten met luchtzuiverend groen, niet. De gezochte Groendoeners moeten dus vooral een bewuste kijk hebben op de materialen.

Groenplannen

“Weet je niet goed waar je moet beginnen of hoe je überhaupt een vergroeningsproject aanpakt? Dan kun je een groenplan namens jezelf en de hele buurt opgeven. De beste groenplannen worden in mei bekendgemaakt waarna elho met een deskundig groenteam aan de slag gaat om jouw groene dromen werkelijkheid te laten worden”, staat er in de brochure.
Om een groene droom een zetje te geven, geeft het bedrijf wat praktisch voorbeelden van buurtvergroening. Pakketten voor boomspiegels en geveltuintjes. Hele pleinen mogen ook. Je hoeft alleen maar het gewenste plantenpakket aan te klikken om precies te zien welke producten je nodig hebt, inclusief bijbehorend advies voor het planten zelf. “Wel zo makkelijk.”
“Dat jij (en je buurman) blijer wordt van groen om je heen, staat buiten kijf. De bonus is dat vergroenen ook nog eens de biodiversiteit vergroot, de hittestress in de stad vermindert en dat je frissere lucht inademt. Dus grijp je kans, verzamel je buren, je huisgenoten en je straatvrienden en word Groendoener. Het is tijd.”

Het verkoopidee is slim en helemaal eigentijds. Zou leuk zijn als het ook succesvol wordt en veel groenere buurten oplevert.

Walter Landesbergen is redacteur van de Bloemenkrant en eigenaar van GroenVandaag, het bloemen en planten nieuwsplatform voor de consument.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden