Afbeelding
Foto: Wethouder Heleen Hooij overhandigt Thomas Clavaux van de Bloemist, één van de drie nominaties voor de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek..

deBloemist finalist voor Duurzaamheidsprijs

Algemeen

Heleen Hooij, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Teylingen, reikte op 23 juli de oorkondes uit aan de drie ondernemers (finalisten) uit de Duin- en Bollenstreek. “Ik heb gehoord hoe serieus de jury haar werk heeft gedaan en hoe moeilijk zij hun keuze vond. Dus ik mag jullie namens de gemeenten Katwijk, Hillegom, Lisse, Noordwijk, en Teylingen van harte feliciteren.”

Namens de jury daagde Teuntje van Delft de Finalisten van 2020 uit om voor de finale te kijken waar ze nog iets zouden kunnen verbeteren. “Jullie zijn alle drie zo sterk, wellicht is er nog een mogelijkheid de jury de komende tijd te verrassen. Met nóg meer duurzame activiteiten of met nog meer bewijs van de resultaten die je nu al behaalt.” Thomas Clavaux, Marjolijn Balk en Gert van Soest hoorden het met plezier aan. “Jullie zijn nu al een voorbeeld voor de streek!”

deBloemist

deBloemist, het bedrijf van Thomas Clavaux gevestigd in Rijnsburg, doet het erg goed. deBloemist.nl blijft investeren in slimme automatisering, in energiebesparende maatregelen en in zijn medewerkers. Met bijna 75% MPS gecertificeerde bloemeninkoop doet hij het in zijn branche erg goed. Hij kreeg dan ook veel complimenten voor zijn werkwijze. Een uitblinker op zijn gebied.’

deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op de internetwinkels zijn een groot aantal cadeaus te vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten en andere artikelen. Deze producten worden door de koerier bezorgd door heel Nederland. De internetwinkels hebben een wisselend assortiment en een groot bestelgemak. Voor bedrijven bieden zij de mogelijkheid een business account aan te vragen om nog meer te profiteren van diverse mogelijkheden.

De andere twee genomineerde bedrijven zijn; Het bedrijf To Maat Voorhout, Rijnsburg. Dit bedrijf koopt de groente voor haar groenteburgers in bij boeren in de streek. De burgers worden zonder toevoegingen ‘gedraaid’ en zij zijn – uiteraard – een gezonde vervanger voor vlees.’

Chocolaterie Pierre produceert vrijwel alles dagvers, wat onnodig weggooien bespaart. Zij werken nauw samen met hun cacaoleverancier om de boeren in de landen van herkomst te ondersteunen. Het familiebedrijf gaat ook ver in de ondersteuning van de eigen medewerkers.’

Op 8 oktober besluit de jury tijdens de Finale van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek in het Fioretti college in Lisse welke van deze ondernemers de prijs wint. Belangstellenden die de Finale willen bijwonen kunnen zich nu aanmelden via de website www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant