Afbeelding
Foto: BK

Rozen meest gevraagde bloemen op uitvaart

Algemeen

Bezoekers van een begrafenis of crematie worden het vaakst gevraagd om rozen mee te nemen naar de uitvaart.

Dat blijkt uit een onderzoek van Offerte.nl, dat ruim tienduizend familieberichten in landelijke en lokale kranten analyseerde.
Bij uitvaarten is het niet ongewoon om de bezoekers te vragen om bloemen van een bepaalde soort mee te vragen, bijvoorbeeld omdat dit de favoriete bloemen van de overledene waren. Het vaakst genoemd in de familieberichten zijn rozen, maar ook om veldbloemen en zonnebloemen wordt regelmatig gevraagd. Andere bloemsoorten die in de familieberichten genoemd worden zijn orchideeën, tulpen, lelies en anjers. 

Onverpakte bloemen, enkele bloemen of zelfs geen bloemen
Ook veel voorkomend in rouwberichten is het verzoek om de bloemen onverpakt mee te nemen. Deze wens komt vaak naar voren vanuit de nabestaanden. Meegenomen bloemen kunnen dan fraaier en natuurlijker op en rondom de kist gelegd worden. Dit verzoek komt veel voor met de vraag om een 'enkele bloem' mee te nemen. Losse bloemen kunnen in het uitvaartcentrum te plekke dan ook nog tot één groot rouwstuk samengevoegd worden.

Bij iets meer dan 3% van de uitvaarten wordt gevraagd om juist geen bloemen mee te nemen. In sommige gevallen wordt als alternatief gevraagd om een donatie te doen aan een stichting en of een goed doel.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant