Kweker Van Winden wil duidelijkheid in plantnaam Curio 'Mount Everest' | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Kwekerij van Winden

Kweker Van Winden wil duidelijkheid in plantnaam Curio 'Mount Everest'

Curio 'Mount Everest', ook wel Senecio 'Mount Everest' genoemd, vindt zijn oorsprong in de droge gebieden van een Afrikaans berglandschap.

Het is een rechtop groeiende plant die weinig verzorging behoeft. De bijzondere eigenschap van Curio is dat deze een grijs blauwe waslaag op de bladeren heeft, waarmee de plant zichzelf beschermt tegen straling van de zon en uitdroging. 
Kwekerij van Winden produceert de plant nu al zo`n 8 jaar en in die tijd is er een onafgebroken groei geweest in de vraag. Tijdens de introductie van de plant is deze zowel Senecio als Curio genoemd. De volledige naam, zoals de plant omschreven staat in het CVPO, het register voor beschermde plantenrassen in Europa, is Curio ficoides 'Mount Everest' (syn. Senecio ficoides). Daarmee is onduidelijkheid ontstaan. Een deel van de mensen die de plant kennen gebruikt Senecio. Een ander deel gebruikt de naam Curio. 

Kwekerij Van Winden hanteert vanaf heden de naam Curio 'Mount Everest'. Dit in de hoop dat ook de klanten en consumenten van dit product meegaan in een eenduidige naam omwille van de duidelijkheid voor iedereen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>