Logo bloemenkrant.nl
Foto: Jaap Maars

Aalsmeer Flower Festival: weekend vol bloemen en cultuur

Aankomend weekend, zaterdag 16 en zondag 17 juni, is de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival. De festivallocaties Bloemenlust/The Beach en de Historische Tuin staan twee dagen lang geheel in het teken van bloemen en cultuur.

Bezoekers van Aalsmeer Flower Festival kunnen gerust een paar uur of langer uittrekken voor een bezoek aan het festival. Op beide locaties is veel te zien, maar de handen kunnen ook uit de mouwen worden gestoken. Zo zijn er in Bloemenlust diverse bloemrijke workshops en vinden er op de Historische Tuin publieksveilingen plaats. 

Flower Selfie fotowedstrijd
In de eerste plaats draait het bij het Flower Festival natuurlijk om de bloemsierkunst. Op beide locaties zijn dan ook tal van arrangementen te zien met een grote variëteit aan bloemen en planten van bedrijven uit Aalsmeer en omgeving. In Bloemenlust komen onder meer bloemenwanden, op de Historische Tuin is wederom de rozententoonstelling ROOOZ en zijn er diverse kunstzinnige projecten met bloemen. De organisatie daagt bezoekers uit om met de mooiste creaties op de foto te gaan en de leukste afbeeldingen in te sturen voor de 'Flower Selfie' fotowedstrijd. Hiermee zijn leuke prijzen te winnen. 

Een speciaal onderdeel zijn de wedstrijden tussen arrangeurs, zogenaamde Hana Ike Battles. Dit uit Japan afkomstige fenomeen staat garant voor spectaculaire wedstrijden waarbij het publiek bepaalt welke arrangeur het mooiste bloemstuk heeft gemaakt. Vorig jaar viel dit onderdeel zeer in de smaak en daarom gaat het op herhaling, met onder meer deelname van twee Japanse arrangeurs. De Hana Ike Battles vinden beiden dagen plaats om 12, 14 en 16 uur in Bloemenlust. Tussendoor zijn er demonstraties van arrangeurs.

Concert harmonie
Kunst en cultuur spelen in het festival altijd een belangrijke rol. Dit jaar komt dat onder andere tot uiting in het kunstproject Green Magic, exposities met bloemenkunst en live muziek. Zondag geeft Aalsmeers Harmonie om 15.00 uur een concert in Bloemenlust. Zaterdagavond is er vanaf 21 uur een Back in Time-party in The Beach met een vleugje flower power.

Heden en verleden ontmoeten elkaar op de Historische Tuin, waar beide dagen publieksveilingen plaatsvinden (zaterdag om 14.30 en 16 uur, zondag om 14 en 16 uur). In de voormalige veiling Bloemenlust is aandacht voor de historie door middel van films en foto's. Op beide dagen zijn er om 12.30 en 14.30 uur rondleidingen door Henk de Gooijer. Ook het Aalsmeerse bloemencorso wordt belicht. Voor kinderen is er eveneens van alles te doen, waaronder bloementaartjes maken en circusworkshops. Jong en oud kunnen daarnaast genieten van een vaartochtje per watertaxi tussen de locaties. Ook rijdt er een pendelbus. 


Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden