Logo bloemenkrant.nl

Dini Holtrop naar Europees Kampioenschap Bloemsierkunst

In april neemt Dini Holtrop namens Nederland deel aan het Europees Kampioenschap Bloemsierkunst. Het EK Bloemsierkunst vindt op 8 en 9 april plaats in Genua (Italië). Nederland wordt vertegenwoordigd door Nederlands Kampioene Dini Holtrop uit Heerenveen. De VBW heeft hoge verwachtingen van Dini, die zoals Bram Rijkers zegt, zich ontzettend goed voorbereid en zeer geconcentreerd te werk gaat.

De branche organisatie VBW volgt Dini op de voet bij haar voorbereidingen voor deze prestigieuze wedstrijd. Dini: 'Ik ben gestart met de voorbereidingen. Ik wilde allereerst weten hoe een internationale jury werkt en oordeelt. Daarom ben ik meegelopen met de juryleden en de technische commissie van de voorrondes van het NK Bloemsierkunst Junioren om te kijken, te luisteren en vragen te stellen. 
Ook mijn kennis die ik opdeed bij de opleiding National Certified Judge is hier van belang. En uiteraard ook The Road to Genoa Dini Holtrop in voorbereiding op het EK Bloemsierkunst 2016 de onmisbare tips van Martin Groen, die onlangs Nederland vertegenwoordigde bij de Fleurop World Cup. Al die indrukken en kennis sla ik op om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden.

Trouwen
'Ook de creaties van de andere deelnemers heb ik bestudeerd, daar zitten geduchte tegenstanders bij, zoals uit Finland en België. Belangrijk is ook om al in vroeg stadium afspraken te maken met sponsorpartners die materialen en vervoer willen aanbieden. Gelukkig werk ik samen met een Italiaans tuincentrum op twee uur rijden van Genua… dat kan nog een belangrijke uitvalsbasis worden.' 
'Het thema van het EK vind ik superleuk en spannend: trouwen in Italië. Ik krijg zes opdrachten. Drie mag ik thuis gedeeltelijk voorbereiden: het maken van een bijzonder boeket, bloemwerken voor een bruidspicknick in de bergen boven Genua en de bloemdecoratie voor het bijpassende vervoer, een Vespa. Daarnaast heb ik een designopdracht: in Genua ontvang ik tien planten voor een ontwerp dat past in een chique Milanese fashionwinkel. Ik ga de komende tijd flink brainstormen over de ondergrond en de bijbehorende materialen met een groep van ervaringsdeskundigen, die ik om me heen heb verzameld. Het EK wordt georganiseerd door Florint, voor alle details kijk op europacup2016.com. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden