Afbeelding
Foto: RolfvanKoppen

Kom in de Kas 2020 afgelast

Algemeen

Het evenement Kom in de Kas gaat dit jaar niet door. Reden voor het afstel is de landelijke situatie met het Coronavirus.

Het is een besluit uit voorzorg. Er worden steeds meer maatregelen opgelegd om verspreiding van het Coronavirus in te dammen. Kom in de Kas 2020 kent 109 deelnemende bedrijven en honderden vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden. Naar verwachting zou het evenement 4 en 5 april ruim 200.000 bezoekers trekken die kennis willen maken met de sector die met haar groenten, bloemen en planten wil bijdragen aan gezondheid en geluk van mensen. Die gezondheid telt dan ook voor de organisatie veel zwaarder dan sectorpromotie en een gezellig evenement, aldus een woordvoerder van Kom-in-Kas.
"Als bestuur vinden we dat we het besluit nu moeten nemen. Langer wachten in de hoop dat het Coronavirus aan het uitdoven is, zou geen recht doen aan de onzekerheid voor direct betrokkenen. Daarbij hebben de ondernemers sowieso al maatregelen te nemen vanwege de Corona-dreiging om de gezondheid van medewerkers te beschermen en het eigen bedrijf draaiend te houden. Erg spijtig, ook gelet op de nieuwe opzet van dit jaar. Er is ons inziens echter geen andere keuze te maken. Volgend jaar is er weer een Kom in de Kas; dus graag tot ziens in 2021."

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant