Afbeelding
Foto: Helicon MBO Nijmegen

Leerlingen Helicon maken Boomfeestdag tot succes

Algemeen

In Nijmegen zijn meer dan 6.000 bomen en struiken geplant tijdens de nationale Boomfeestdag.

Voornamelijk op schoolpleinen van de maar liefst 32 deelnemende basisscholen in de stad, waarbij 4.000 tegels plaats hebben gemaakt voor meer groen. 

Groene projecten in de stad 
Leerlingen van Helicon MBO Nijmegen namen een deel van de begeleiding op zich tijdens de Boomfeestdag. Samen met de basisschoolleerlingen hebben ze de bomen vakkundig geplant en voorzien van boompalen. Jitse Noordermeer, docent en initiatiefnemer bij Helicon MBO Nijmegen, licht toe: "Voor leerlingen van Tuin- en landschapsinrichting en de Hoveniersopleiding is het leuk en vooral zinvol om te helpen tijdens de Boomfeestdag. Zo kunnen ze, naast praktische vaardigheden, werken aan een aantal belangrijke competenties, zoals het aansturen van groepen en het geven van instructies. Daarnaast geven wij als school, vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, graag het goede voorbeeld en willen we met dit soort groene projecten bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Daar zijn we met de nieuwe, brede studierichting Stad en mens ook volop mee bezig. Deze opleiding brengt professionals voort die de uitdagingen van de groeiende groene stad, zoals Nijmegen, aankunnen."

Nijmegen Green Capital 2018 
In 2016 won Nijmegen de titel Green Capital 2018. Daarom mag Nijmegen zich dit jaar de groenste stad van Europa noemen. In deze 12 maanden wil Nijmegen aan Nederland en Europa laten zien hoe samen wordt geïnvesteerd in voedsel en gezondheid, mobiliteit, een circulaire economie en een groenere leefomgeving. Bijvoorbeeld op de Boomfeestdag.
In het najaar van 2018 komen er nog eens bijna 1.000 inheemse bomen en struiken bij in de bossen van de gemeente. Zo krijgt het Green Capital-jaar een echt groene invulling waar veel Nijmegenaren nog heel veel jaren van kunnen genieten.
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant