Afbeelding
Foto: Floranti

De coöperatie Floranti U.A. nu echt een feit

Algemeen

Floranti is een bedrijf dat een nieuw platform maakt voor de bloemen- en plantensector.

Een hele grote vervolgstap is gezet. De Coöperatie Floranti U.A. is officieel opgericht en ingeschreven. Telers en handelaren worden hiermee samen eigenaar van het platform. Zij kunnen meedenken, meebeslissen en samen innoveren, als aandeelhouder én als gebruiker. 
Directeur Maurice van Winden legt uit waarom er voor een coöperatieve samenwerking is gekozen: "De tuinbouwsector is groot geworden door samenwerken. Die gedachte omarmen wij. Met de oprichting van de coöperatie kunnen we nu echt stappen gaan maken. Door het commitment en de ideeën van telers en kopers kunnen we het platform nog beter aansluiten op hun wensen. De bloemen en planten krijgen hun welverdiende podium en worden middenin de spotlights gezet. De focus ligt vooral op de vindbaarheid en de zichtbaarheid van de producten. Zo kunnen we de keten gezamenlijk sneller digitaliseren en tegelijkertijd de afzet stimuleren."


Floranti heeft drie speerpunten. 
1.    Digitaal verbinden: Eenvoudig, onafhankelijk en betrouwbaar. Geen data dubbel invoeren en overal op inloggen, maar gewoon systemen van telers direct digitaal koppelen met de inkoopsystemen en webshops van de kopers.

2.    Het product in de spotlight: Stimuleer de afzet door onderscheidend vermogen en zichtbaarheid. Zo kun je nieuwe concepten en variëteiten eens echt onder de aandacht brengen.

3.    Versnelling van innovaties dankzij de samenwerking tussen vooruitstrevende kopers en telers om nieuwe initiatieven snel uit te rollen. De eigenaren van Floranti hebben invloed op het platform én hun eigen ERP systemen. 

Meer informatie op www.floranti.nl.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant