Afbeelding

20 januari 2018: Nationale Tulpendag

Algemeen

Nationale Tulpendag, zaterdag 20 januari 2018, staat dit jaar in het teken van 'Romantiek'.

De officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen vindt jaarlijks plaats in hartje Amsterdam. Op de Dam leggen kwekers een romantische tuin aan met ruim 200.000 tulpen en nodigen iedereen uit om gratis een bosje te plukken (op=op). Actrice Anneke Sluiters opent de pluktuin om 13.00 uur. 

Anneke Sluiters 
Anneke Sluiters schittert in de romantische film Tulipani. Ze vertolkt de rol van de geliefde van de Zeeuwse tulpenboer Gauke (gespeeld door Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. 

Tulpendag
Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is Hollandse tulp ruim verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Nationale Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan. 

Meer informatie op Nationaletulpendag.nl 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant