Afbeelding
Foto: VGB

Trots!

Algemeen

Voor de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs waren duurzaamheid en evenwichtig ondernemerschap dit jaar criteria waarop bedrijven extra punten konden scoren.

Drie totaal verschillende bedrijven maakten kans op de hoofdprijs die woensdagmiddag 10 januari in de Keukenhof werd uitgereikt. Het biologisch-dynamische groenteteeltbedrijf 'De Lepelaar', potplantenkweker 'OK-plant' en plantengroothandelsbedrijf 'Royal Lemkes'. 

Royal Lemkes
Zonder de anderen te kort te willen doen, had ik natuurlijk voorkeur. Het komt namelijk niet zo heel vaak voor dat een handelsbedrijf de prijs wint. Het is de schakel in de sierteeltketen die, volgens sommige deskundigen nota bene, in het kader van ketenverkorting geen lang leven meer beschoren is. Onzin natuurlijk! Iedere schakel in de keten moet zijn eigen meerwaarde bewijzen en wie dat niet kan, valt af.
De spanning werd in de zaal opgevoerd en eerlijk is eerlijk, ik had geen idee meer wie zou winnen. Het bedrijf dat duurzaamheid in de genen heeft zitten, samen met collega's de nodige initiatieven neemt om de sector te verduurzamen en daarmee, zoals de jury het omschrijft, "ketenpartners in binnen- en buitenland inspireert en zorgt voor een gezonde groei in de sector" is een terechte winnaar.
Royal Lemkes van harte gefeliciteerd met het winnen van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018! Dit jaar zijn jullie het visitekaartje voor de tuinbouwsector en voor handelsbedrijven in het bijzonder. Ik ben trots op jullie. 

Matthijs Mesken
directeur VGB
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant