Afbeelding
Foto: PR

Recordbezoek eerste dag Royal FloraHolland Trade Fair

Algemeen

De eerste dag van de driedaagse Trade Fair in Aalsmeer kende een recordaantal van ruim 6.000 bezoekers.

Tijdens de Trade Fair staat met het thema 'Welcome to the Green Age!' duurzaamheid centraal. Meer dan 200 van de 700 exposanten zijn MPS-GAP gecertificeerd. Deze exposanten vormen met elkaar de Green Walk.

Royal FloraHolland stimuleert duurzaamheid in de keten en reikt daarom op de Trade Fair de 'Greenovation Award' uit. Exposanten konden daarvoor hun product of concept aanbieden. Een vakjury heeft de aanmeldingen beoordeeld en genomineerd, een consumenten jury heeft de ranking bepaald. Donderdag werd op de Trade Fair de Greenovation Award uitgereikt in de categorieën Best Concept en Best Article.

Op de Trade Fair vond onder grote belangstelling de kick-off plaats van Floriday, het digitale platform voor de sierteeltsector, door Gerhard van der Bijl, Chief Digital Officer van Royal FloraHolland. Floriday biedt grote voordelen voor zowel kwekers als kopers. De eerste gebruikers hebben zich ter plekke ingeschreven.

Het internationale karakter van de Trade Fair komt tot uiting in de deelname van exposanten uit alle delen van de wereld. Zo zijn van buiten Europa bijvoorbeeld Israël, Japan, Taiwan en de VS vertegenwoordigd. De bezoekers zijn zo mogelijk nog internationaler. Veel aandacht was er voor de vele noviteiten, in het bijzonder die van de winnaars van de Dutch Tulip Award.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant