Afbeelding
Foto: PR

Grootouderdag bij St(r)andplaats Nederzandt

Algemeen

"Wat zouden we zonder opa's & oma's moeten? Ze zijn de liefste oppassers voor de kleinkinderen, ze zitten vol goede adviezen en je mag ze altijd bellen. Grootouders zijn bijzonder en dat mag gevierd worden!

In Vrijstaat Nederzandt is er sinds 2016 zelfs een officiële feestdag om alle opa's en oma's in het zonnetje te zetten: Grootouderdag!", vertelt Maartje Abrahams van St(r)andplaats Nederzandt. Grootouderdag vindt plaats op zondag 1 oktober van 12.00 tot 16.00 uur.

Boekpresentatie Lili wil bloeien

Tijdens Grootouderdag wordt om 13.00 uur het gloednieuwe 'bloeiboek' Lili wil bloeien gepresenteerd. Sanne Boswinkel, nieuwslezer bij RTL Nieuws, leest het boek voor tijdens de boekpresentatie. Lili wil Bloeien is een educatief boekje waarin kinderen op een speels manier leren over verschillende bloemsoorten. "Kinderen weten soms het verschil niet tussen een tulp of een lelie, zelfs in de Bollenstreek. Lili wil bloeien is daarom een must voor ieder kind dat in de Bollenstreek opgroeit! Grootouderdag is het perfecte moment voor de lancering van Lili wil bloeien. Het is een heel leuk voorleesboek voor opa en oma!", zegt Sandra Balk van Creatizz – Promotie Sierteelt vol enthousiasme.

Lili wil Bloeien is het allereerste kinderboek over bloemen en bloeien en wordt uitgegeven door YourLily. Het boek is geïllustreerd door Liz Meester en geschreven door Gerben Ravensbergen en Jhon Koopman. Normaal gesproken kost het boekje € 9,95, maar tijdens de boekpresentatie krijgen bezoekers de unieke kans om het boek te kopen voor een speciale lanceringsprijs van slechts € 5,00 inclusief een kop koffie.

Kleurwedstrijd

De kleinkinderen kunnen tot 1 oktober meedoen met de Grootouderdag kleurwedstrijd en kans maken op mooie prijzen. Direct na de boekpresentatie is de prijsuitreiking van de Grootouderdag kleurwedstrijd. De kleurplaat kan opgehaald worden in het restaurant of gedownload worden vanaf www.nederzandt.nl

Activiteiten voor jong en oud

Naast de boekpresentatie en kleurwedstrijd zijn er allerlei leuke activiteiten voor opa en oma, maar natuurlijk ook voor de rest van de familie! Zo kan de hele familie een fotoshoot laten doen, schaken op het mega schaakbord, jeu de boules spelen of de duinkaboutertocht lopen. Sandra Balk gaat samen met de kleinkinderen mooie bloemstukken maken om cadeau te geven aan opa en oma. Voor de kleintjes is er een springkussen en schmink, maar ook opa en oma kunnen even 'gepimpt' worden met een geschminkte tattoo. Of laat met de hele familie dezelfde zetten!

Geïnspireerd op Festa dei Nonni

In Italië is er al jaren een erkende feestdag om het belang van grootouders in het gezin te onderstrepen: Festa dei Nonni. Grootouderdag is hierop geïnspireerd en is een initiatief van Sandra Balk van Creatizz – Promotie Sierteelt.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant