Afbeelding
Foto: Fleuroiselect

Fleuroselect ledenbijeenkomst in Boedapest

Algemeen

De hoofdstad van Hongarije wordt vaak 'de parel van de Donau' genoemd, en dat is geheel terecht.

De stad kan niet alleen op een magnifiek parlementsgebouw en indrukwekkende Kettingbrug bogen, maar ook op vele prachtige bloembedden in de parken en op de grote pleinen.

De perfecte achtergrond voor de 48ste ledenbijeenkomst van Fleuroselect, die plaatsvond van 4 t/m 6 juli. Dit evenement, exclusief voor leden, wordt elk jaar door één of meerdere veredelaars in een ander land georganiseerd. Aan het programma van de editie 2017 deden niet minder dan 115 afgevaardigden mee.

Nieuwe leden
Er werden twee nieuwe volwaardige leden verwelkomd.
Ameriseed uit Thailand veredelt, produceert en distribueert een breed assortiment tagetes, aangevuld met een aantal andere soorten. Het gros van de planten wordt veredeld of geselecteerd in Zuidoost-Azië en is getest op resistentie tegen hitte, vocht en ziekte.
Het Chinese Xiamen Ican Seed produceert zaden, pluggen, jonge planten en zaailingen voor Chinese kwekers en retailers. Het bedrijf werkt nauw samen met Benary, PanAmerican/Kieft Seed, Sakata, Takii, Hem Genetics, Floranova en Thompson & Morgan.
Verder werd de status van 'associatief lid' verleend aan het Zwitserse media-bureau Media Concept Schweiz.

Foto: De delegatie van de 48ste Conventie bij NAIK. Op de voorgrond een van de paradepaardjes van het instituut: Celosia arrabona.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant