Afbeelding
Foto: IFTEX

Veel interesse voor IFTEX

Algemeen

Het aantal bezoekersaanvragen voor IFTEX 2017 neemt gestaag toe.

Online registraties geven een stijging aan van 53% ten opzichte vorig jaar, met vooral ook veel meer internationale bloemenkopers die de beurs gaan bezoeken. Ook het aantal bloemenhandelsbedrijven is tot nu toe met ruim 25% gestegen ten opzichte van vorig jaar. 

"Er zijn duidelijk structurele veranderingen gaande in de internationale bloemenindustrie. De handelsstromen zijn aan het wijzigen door een combinatie van redenen. Onder andere door een sterk toenemende vraag naar bloemen als gevolg van gestegen behoefte naar bloemen in bestaande en nieuwe markten, een toename in het aanbod van luchtvrachtvervoer, nieuwe logistieke distributiekanalen en door een sterk verbeterde kwaliteit van Afrikaanse bloemen die hierdoor steeds meer concurrentie vormen voor producten uit traditionele productielanden zoals bijvoorbeeld Ecuador en Colombia, zijn de aanvoer en afzetkanalen volledig door elkaar geschud.", zegt Dick van Raamsdonk van HPP Exhibitions die de beurs in Kenya organiseert.

Het ziet er dan ook naar uit dat de komende IFTEX een interessante editie wordt waar niet alleen vele kopers kunnen worden verwacht, maar vooral ook kopers uit landen waar zich nieuwe afzetmarkten aftekenen.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant