Afbeelding
Michel Kort Fotografie

Eerste zaadjes geplant voor Westland Talent Academy 

Algemeen

Een twintigtal bedrijven, kennisinstellingen, brancheverenigingen zoals VNO-NCW West, en de gemeente Westland gaan zich de komende tijd inspannen om te komen tot een Westland Talent Academy (WTA).

Een hotspot van kennis van young professionals die nu werkzaam zijn bij topbedrijven in Westland. Het WTA zorgt voor een smeltkroes van kennis, innovatie en techniek vanuit verschillende disciplines die verbonden worden onder de paraplu van tuinbouwbedrijven en de gemeente Westland.
Tijdens een bijeenkomst bij Rijk Zwaan in De Lier op 18 mei hebben zij symbolisch een zaadje in de aarde geplant, met als doel talent te kunnen oogsten om de tuinbouw toekomstbestendig te maken. 

WTA
De Westland Talent Academy bevat de volgende drie onderdelen: een 'entrepreneurship development programma', waarbij 15-25 jonge talenten van Westlandse en bedrijven met elkaar gaan werken aan een internationale business case, een start-up programma en een reach out & scout programma.
Burgemeester Sjaak van der Tak deed tijdens de bijeenkomst ook een appèl op het Westlandse bedrijfsleven. Hij gaf de aanwezigen mee:" De toekomst van Westland moeten we zoeken bij de nieuwe generatie. De generatie die anders denkt en is opgegroeid met de deeleconomie en de digitale wereld. Dus in die generatie moeten we investeren en daar hebben we elkaar hard voor nodig."

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant