Afbeelding
Foto: keukenhof

Europa's grootste orchideeënshow

Algemeen

In het Beatrix paviljoen is Europa's grootste orchideeënshow. Dit jaar opnieuw vormgegeven met creaties speciaal ontworpen door Ronald Kolk.

Ook andere ontwerpers hebben een plaats in de show, zoals Maria Marcus en Jan des Bouvrie. Met orchideeën bewerkte jurken, schoenen en hoeden lonken daar naar bezoekers, te midden van de mooiste orchideeënshow van Europa. 

Onder leiding van hoofdarrangeur Dries Lecke verfraaien jaarlijks duizenden orchideeën, anthuriums en medinellas in talloze soorten van telers het Beatrix Paviljoen: een imposant schouwspel. Tientallen kwekers bieden een breed assortiment pot- en snijorchideeën, pot- en snij anthuriums en medinellas aan. Niet gek dat deze show ieder jaar acht aaneengesloten weken huist in Keukenhof.   

Flowers meet Dutch Design 
In de show zijn de creaties van ontwerpers als Ronald Kolk, Maria Marcus, Jan des Bouvrie en Jan Jansen te zien. Stuk voor stuk haalden zij de inspiratie voor hun ontwerpen uit de veelzijdige orchidee. 
Het bloemenshouwspel wordt verstrekt door de Kubusbank van Jan des Bouvrie. 
Couturier Ronald Kolk ontwierp voor Keukenhof handgemaakte roomwitte couturestukken. De orchidee vinden bezoekers terug in applicaties, het kleurenpalet en de weelderige, vrouwelijke vormen van de jurken. 
Samen met hoeden van Maria Marcus, mêleren de kunststukken met de sierlijke orchideeën tot één prachtige bloemenshow. 
Schoenenontwerper Jan Jansen liet zich inspireren door het Venusschoentje, een bijnaam voor een orchideesoort. Hij creëerde zo de elegante Orchid Shoe. 

De Orchid Cloud 
De Orchid Cloud, een meters groot 3D kunstwerk waarin 150 orchideeën tentoon staan, is gemaakt in opdracht van Orchidee Nederland, het samenwerkingsverband van alle orchideeëntelers die ons land rijk is: een unicum.
De show toont bezoekers de pracht van deze bloemen in al haar diversiteit. Van kunstwerk tot simpele bloemenetalage, de orchidee, de anthurium en de medinella zijn een schoonheid wat het oog van elke bezoeker doet glinsteren en waar het gezicht van elke bezoeker glundert.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant