Afbeelding

Doelbesteding Ride for the Roses bekend 

Algemeen

De 20e editie van de Ride for the Roses vindt plaats op 3 september.

Dit bijzondere wielerevenement vindt plaats in de provincie Zuid-Holland. In de gemeente Lansingerland zijn een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer uitgezet. De start en finish is bij Royal Lemkes in Bleiswijk.
Het evenement is inmiddels een begrip in de Nederlandse wielerwereld. Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Samen met zo'n 10.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker, met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen.

Onderzoeksdoel
Om bij te dragen aan goed wetenschappelijk onderzoek, komt de opbrengst van de Ride for the Roses elk jaar ten goede aan onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding. De opbrengst van deze jubileumeditie komt ten goede aan het onderzoek van dr. Sandra Beijer (IKNL), naar de gevolgen van beweging en voeding op de bijwerkingen die optreden tijdens de behandeling van prostaatkanker.
Het idee dat beweging en voeding invloed hebben op het lichaam is niet nieuw, maar dat bijwerkingen van kankerbehandeling er mee voorkomen of verminderd kunnen worden, is waardevolle informatie voor de ontwikkeling van richtlijnen voor behandeling en nazorg van deze patiënten.

Doe mee
In 19 jaar is meer dan 13,5 miljoen euro bij elkaar gefietst. In Lansingerland gaat men weer voor een prachtig bedrag om door te gaan met de strijd tegen kanker. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ridefortheroses.nl.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant