Afbeelding

Buildin'green II: Verbind groen met groen

Algemeen

Vorig jaar organiseerde Into Green haar eerste congres met als thema: hoe krijgen we onze gebouwen groen?

Op 2 februari 2017 gaat Into Green een stap verder onder de noemer: verbind groen (als in duurzaam) met levend groen. Hoe kunnen opdrachtgevers en architecten, die al met duurzaam en circulair bouwen bezig zijn, beter geïnformeerd worden over de belangrijke rol van levend groen bij een daadwerkelijk circulair en duurzaam gebouw?
En andersom, hoe kunnen de interieurbeplanters mee genomen worden in de wereld van circulair bouwen en de bijbehorende nieuwe denkwijzen van opdrachtgevers?

Circulaire stadskantoor van Venlo
De bijeenkomst vindt plaats in het stadskantoor van Venlo. Gemeente Venlo besloot al in 2008 dat duurzaamheid belangrijk is. Bij het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe stadskantoor ging het deze gemeente niet alleen meer om 'minder slecht', maar om 'meerwaarde creëren voor de burger, de stad, het milieu etc. De visie van de opdrachtgever was leidend en omarmt niet alleen herkomst en herbestemming van materialen, maar ook mens, welzijn en luchtkwaliteit. En bij alle aspecten heeft levend groen nadrukkelijk een rol gekregen.

Inspirerende sprekers
Michel Weijers en Bas van de Westerlo van het C2CExpolab vertellen samen met architect Hans Goverde van Kraaijvanger Architecten en Hans van Cooten van Mostert de Winter over het concept en de totstandkoming van dit gebouw. Daarna volgt een uitgebreide rondleiding door het nieuwe stadskantoor met aansluitend een keynote van gerenommeerd circulair architect Thomas Rau. De middag wordt afgesloten met de prijsuitreiking voor de beste Interieurbeplanting van het Jaar 2017.

Praktisch
Buildin'green II vindt plaats op 2 februari 2017, aanvang 13.00 in de Maaspoort in Venlo en duurt tot 17.00 met aansluitend een borrel.
Het congres is een initiatief van Into Green, samen met brancheverenigingen VHG, VGB, EILO, Stadswerk en BNA. De toegang bedraagt € 50,- exclusief 21% btw, inclusief koffie, thee, drankjes en alle hapjes. Leden van één van de deelnemende brancheverenigingen ontvang een korting van 20% op de reguliere entreeprijs.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant