Afbeelding

Landelijke informatiebijeenkomst Pioen

Algemeen

LTO Glaskracht Nederland organiseert op woensdag 26 oktober in samenwerking met CNB de landelijke informatiebijeenkomst Pioen.

Deze middag start om 13.30 uur bij het CNB Koel-en preparatiebedrijf in Bovenkarspel. 

Het programma voor deze middag is al een tijdje bekend. Er is nog een spreker toegevoegd aan de agenda. Harry van Dongen van Vernooy Plants geeft een presentatie over de exportontwikkelingen en plantenverkoop in onder andere Amerika en Europa. Ook gaat hij in op keuringen aangaande leveringen op verre markten. De organisatie spreek van een interessante toevoeging aan het programma. 

Deze middag staan er twee thema's centraal. Allereerst worden de ontwikkelingen van het sortiment met daarnaast de veranderingen van afzet van zowel de planten als de bloemen besproken. De bezoeker wordt bijgepraat door meerdere partijen uit de handel. 
Daarnaast is er aandacht voor de bodem met een andere kijk op bemonstering en wat je met die cijfers kunt doen. Tevens is er aandacht voor bodemverbeteraars, met name voor sturing in bodem en plantkwaliteit. Omdat er de laatste jaren veel wordt gewerkt met compost wordt er ingegaan op het thema "wat is nu goede compost en wat heeft dat voor invloed op uw bodemleven?"
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant