Afbeelding

Bloembollen summum Hermannshof

Algemeen

Tuinliefhebbers opgelet! Ben je op zoek naar bloembollen inspiratie? Door een zeer bijzondere tuin van honderden jaren oud? De duizenden sprankelende voorjaarsbollen in Sichtungsgarten Hermannshof geven je genoeg ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. 

Effect bloeiendende boembollen

Vlakbij het oude stadscentrum van Weinheim ligt, verscholen achter oude bomen en heggen, Sichtungsgarten Hermannshof. Via een aantal kleine poortjes kom je de tuin binnen zonder entree te hoeven betalen. Hermannshof is nog geen 2 hectare groot, maar wat er groeit en bloeit is adembenemend. Onder eeuwenoude bomen en over grote velden groeien de meest kleurrijke tulpen. Naast honderden soortentulpen kun je ook genieten van narcissen, irissen, kievietsbloemen, boshyacinthen, prarielelies en nog veel meer. De overvloed aan kleur en eeuwenoude natuur in deze tuin geeft een overvloed aan inspiratie.

Inspirerende combinaties

In Sichtungsgarten Hermannshof zijn verschillende velden met inspirerende combinaties van bloembollen beplant. Het effect tussen de bloembollen zelf is bijzonder, maar ook de combinatie met naastgroeiende bomen en planten maken het een plaatje. Ton-sur-ton effecten, waarbij dezelfde kleur wordt gebruikt in verschillende tinten, geven een verrassend effect. Het meest in het oog springende voorbeeld hiervan is de combinatie van witte bloesembomen met witte narcissen. Dus heb je een bloesemboom in je tuin? Plant tulpen of narcissen in dezelfde kleur als de bloesemboom voor hetzelfde effect. Andere ideeën die prima thuis toegepast kunnen worden zijn de zee van enkel bont gekleurde tulpen bij elkaar en een beplanting met verschillende soorten bloembollen in een roze, paarse en witte tint.

Enkele of honderden?

Bloembollen planten is prachtig in groten getale. Maar het hoeft niet altijd met honderden bloembollen tegelijk. Enkele indrukwekkende bloembollen zoals botanische tulpen, hondstand (Erythronium), kievietsbloemen (Fritillaria meleagris), prairielelies (Camassia), narcissen (Narcsissus) of bijzonder gekleurde tulpen, maken je tuin al tot een plaatje. Je zult zien dat ze stuk voor stuk uniek zijn en de juweeltjes in je tuin blijken. Wil je meer informatie over bloembollen? Kijk dan op www.bulb.com.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant