Afbeelding

Vanochtend is de 34-ste Plantarium van start gegaan

Algemeen

Nadat een smaakvol ontbijt met broodjes, koffie en jus d'orange verzamelden de aanwezigen zich in een theaterachtige ruimte waar Jan Willem Griep zijn welkomstwoord hield.

"Na alle media-aandacht die de Olympische Spelen hebben gekregen', zo sprak hij "zouden we bijna vergeten dat de voetbalcompetitie weer is begonnen, en dat terwijl de club van hand-in-hand zo fier bovenaan staat. Zo zou het ook insierteeltland moeten zijn: samen optrekken in een wereld waar onzekerheid het nieuwe normaal is en waarin veerkracht en aanpassingsvermogen worden gevraagd."
"Wij hebben de tijd mee, zei Griep, "want groen neemt aan relevantie toe, zie de stedenbouwkundige ontwikkelingen zoals 'building with nature' en de toenemende behoefte aan een groene woonomgeving."

Toon Ebben
De winnaar van de Tuinbouwondernemersprijs 2016, Toon Ebben, beaamde deze woorden en voegde er aan toe dat die samenwerking vooral betrekking moest hebben op ideeën voortbrengen. "De sector moet goed kijken naar het maatschappelijk nut van groen, als we dat doen is er nog een hele grote markt te winnen."
"Bescheiden als we zijn, moeten we ons goed bewust blijven van onze authenticiteit en beseffen wat voor grote waarde groen in ieders leven kan vervullen. Het bedienen van de retail is prima, maar laten we de institutionele afnemers niet vergeten, juist daar is het belangrijk om zichtbaar te blijven." Daarmee gaf Ebben een perspectiefvol inzicht in welke richting de branche zich verder kan ontwikkelen.

Noviteit Plantarium 2016
Na zijn openingsrede had Ebben de eer om met een symbolische handeling de noviteit van 2016 bekend te maken. Hij deed dit door een reuze lint door te knippen dat een grote houten kist omspande. Na de knip ging de kist open als een bloem en verscheen de Astilbe 'Chocolate Cherry'. Door de keurmeester bestempeld tot de noviteit van Plantarium 2016.

Hans van der Meer Potplanten
Nadat winnaar Hans van der Meer van Hans van der Meer Potplanten de prijs in handen had gekregen, was de beurs officieel geopend.

Bij de foto's:
-Toon Ebben onthult de noviteit van Plantarium 2016: Atilbe 'Chocolate Cherry'
-Winnaar Hans van der Meer met prijs.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant