Afbeelding

Plantarium 2016: voor ieder wat wils

Algemeen

Op 24 augustus gaat Plantarium van start. De internationale vakbeurs voor de boomkwekerij met zo'n 280 standhouders uit vijftien landen verwacht zo'n 20.00 bezoekers.

De beurs staat dit jaar in het teken van innovatie, inspiratie en beleving om Plantarium voor een nog grotere groep vakgenoten aantrekkeker te maken.

Opening
De opening van de 34e editie op woensdagochtend wordt verricht door Toon Ebben, die in januari jl. de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 heeft ontvangen. Onder zijn leiding is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend en vooral innovatief bedrijf met aandacht voor de natuur en biodiversiteit. Zijn aanwezigheid past prima bij het thema van Plantarium 2016: Show it!

Noviteitenkeuring
Tijdens de officiële opening wordt de Beste Noviteit Plantarium 2016 bekend gemaakt. Ook dit jaar is de belangstelling voor de noviteitenkeuring groot. Dit jaar zijn er 126 inschrijvingen. Bijna de helft van de aanmeldingen betreft vaste planten (60), gevolgd door een grote groep heesters (50). Deze twee groepen worden op afstand gevolgd door de klimplanten (9 waarvan 7 Clematis) en de rozen (6). Dit jaar is er slechts één conifeer aangemeld voor de keuring. De jurering van de nieuwigheden is in handen van een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. 

Lezingen en workshops
Tijdens de beursperiode worden op de beursvloer diverse workshops, pitches en lezingen georganiseerd. Dit soort evenement zorgt voor dynamiek op de beursvloer. De Rabobank organiseert presentaties over internationaal zaken doen en Naktuinbouw houdt diverse workshops over laan- & sierbomen. Het Ontwerpinstituut houdt op woensdag verschillende lezingen over beplanting en de vrijdag staat in het teken van Sortiment on stage. Daarnaast de pitches voor de verkiezing van het 'Beste Idee Plantarium 2016' en het 'Beste Greenteam Plantarium 2016' met op vrijdag de prijsuitreikingen hiervan. Buiten op het Technopark tonen  13 standhouders alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van (teelt)techniek. Doorlopend zijn de TuinZaken Retail Experience Shop on Tour en de Tuin & Landschap Experience te bezoeken. 

Openingstijden
Plantarium wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016 en vindt plaats in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre, Italiëlaan 4, 2391 PT Hazerswoude-Dorp/Boskoop. De openingstijden zijn van 09:00 tot 18:00 uur (op zaterdag tot 16:00 uur). Meer informatie over de beurs en het programma is te vinden op www.plantarium.nl. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant