Afbeelding

Wat je als consument met cyclamen kan

Algemeen Growers pride

Nederland geniet na van de zomervakantie met komende week nog prachtig weer. Voor de meesten van ons zijn de weken van 'niets doen' voorbij. Een nieuw werk- en schooljaar staan voor de deur. Het is over tot de orde van de dag. In Frankrijk noemen ze dit met een mooi woord 'Rentree'. Hier in het meer nuchtere Nederland gaat het "gewoon" weer beginnen. Maar dat hoeft niet bepaald kleurloos.

Voor binnen en buiten

De dagen worden langzaam weer wat korter en de tijd breekt aan om de iets verwaarloosde of inmiddels verdwenen planten in huis en tuin te vervangen.
Een mooie tijd voor terugkerende vakantiegangers om de gezelligheid van buiten ook weer naar binnen te halen, en andersom.
Mooie, kleurrijke en compacte cyclamen zijn hier bij uitstek geschikt voor.
De cyclaam is echt een plant om van te houden. Met de juiste verzorging verrast ze keer op keer met prachtige nieuwe bloemen.

Wie cyclamen in de huiskamer zet, plaatst de planten bij voorkeur niet bij een warmtebron en ook niet in de volle zon. Uitgebloeide bloemen kunnen verwijderd worden met bloemstelen en al tot op de knol. Een beetje water op zijn tijd is wel nodig.
Cyclamen geven aan wanneer. Zodra de bloemen een beetje gaan hangen, plaats je haar 15 minuten op een schoteltje water, zodat ze precies op kan nemen wat ze nodig heeft.
In de praktijk zal dit circa 2 keer per week nodig zijn.
Volg je deze tips op, dan zal de cyclaam je lang verblijden met haar rijkelijke bloei.

Wie op het terras wil genieten van kleurrijke cyclamen kan kiezen voor de zilverbladige cyclamen.
Die zijn speciaal voor buiten geteeld en daardoor sterk met een lang tuinleven.

En dan te bedenken dat wij in de nazomer misschien veel vaker in de tuin kunnen zitten dan in de eigenlijke Nederlandse zomer.

Artikel verzorgd door Flower Your Moment / GroenVandaag.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant