Afbeelding

Presidentiële delegatie Egypte bezoekt Bosman Van Zaal

Algemeen

Bosman Van Zaal heeft de kans om bezoekers uit Egypte te ontvangen tijdens de beurs Fruit Logistica 2016 in Berlijn goed benut.

Het Egyptische team was op een onderzoek- en oriëntatiemissie over mogelijke kandidaten voor het ontwerp en de levering van een compleet kasproject. Voor Bosman Van Zaal met een positief resultaat, de ondertekening van het contract voor een pilot kasproject in Egypte met de Arabische Organisatie voor Industrialisatie (AOI).

3D impressie
De kas is ongeveer 1,5 ha groot en bestaat uit een kas en een foliekas met een technische utiliteit ertussen. Het ontwerp is gebaseerd op de groei van tomaten en paprika's, naast de kasconstructie omvat het project alle systemen zoals ventilatie, schermen, verwarming, koeling, irrigatie, teeltsystemen, elektrische- en controlesystemen, in aanvulling op de gewenste systemen voor gewasbehandeling, zoals zaaimachines, hydraulische schaarlift karretjes, gewasbescherming apparatuur, oogsttrolleys, koude opslag enz.
Sinds de ondertekening van het contract medio juni 2016, gaan de techniek- en exportprojectteams van Bosman Van Zaal, die zich bezighouden met het design en de productie, binnenkort op de site van start.

Ambitie
Egypte heeft zeer ambitieuze plannen, niet alleen voor de glastuinbouw, maar ook om de gehele agrarische sector in het algemeen te versterken. Daarom bracht een presidentiële delegatie van Egypte onder leiding van de Egyptische minister van Landbouw de heer Essam Fayed, vorige week een bezoek aan Nederland. De delegatie werd geleid door de Agrarische adviseur van de Nederlandse ambassade in Caïro en de heer Joep Hendricks van Gygga B.V.

Foto: de Egyptische delegatie met Bosman Van Zaal. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant