Afbeelding
Foto: www.bramkloos.com

Laat het arbeidsrecht je niet inhalen!

Algemeen Column

Niet alleen jullie als ondernemers blijven bewegen om bijvoorbeeld de grootst mogelijke kwaliteit te kunnen blijven leveren en de winst te laten groeien. Ook onze wetgever zit (helaas voor jullie) nooit stil.

Zo heeft de Eerste Kamer op 30 mei jl. de Wet toekomst pensioenen aangenomen en is duidelijk dat alle pensioenregelingen voor 1 januari 2028 moeten worden aangepast. Nu hebben we natuurlijk nog even, maar duidelijk is dat die tijd hard nodig is om alle aanpassingen tijdig rond te krijgen. Zet dit dus nu al op de agenda!
Er liggen nog meer wijzigingen op de loer. Ons kabinet zet namelijk in op het hervormen van de arbeidsmarkt. Als het aan haar ligt gaan bijvoorbeeld de regels rondom tijdelijke en oproepcontracten op de schop.
Zo wil de minister de strijd tegen ‘draaideurconstructies’ opvoeren om het perspectief op een vast contract te vergroten. De huidige wachttijd van zes maanden om een nieuwe reeks van contracten voor bepaalde tijd aan te kunnen gaan, moet als het aan het kabinet ligt namelijk een periode van vijf (!) jaar worden. Ook wil zij de nul-urencontracten en min-maxcontracten zoals wij die nu kennen, laten verdwijnen. Deze huidige oproepcontracten moeten volgens het kabinet vervangen worden door een basiscontract met een minimale arbeidsomvang.
Deze en de andere plannen die het kabinet heeft worden momenteel in wetsvoorstellen gegoten. Of deze plannen ook wet worden weten we nog niet, maar een wijziging zal er vast komen. Houd rekening met deze en andere voorgenomen wijzigingen tijdens jullie bewegingen!

Tips of advies nodig? Bel of mail mij gerust.

mr. N.M (Nadine) van der Slot
Advocaat Arbeidsrecht en Privacyrecht

RWV Advocaten
W: www.rwv.nl
T: 071 – 7502273
M: 06 - 12060739

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant