Afbeelding
Foto: RWV advocaten

Ik neem geen bloemen voor je mee

Algemeen Column

Barry Hughes was voetbaltrainer, entertainer en vooral: zanger. Hij zong met Vader Abraham een carnavalskraker met een merkwaardige tekst: Ik neem geen bloemen voor je mee, alleen de rekening van ’t café.

Als je in de bloemen zit neem je vaak op vrijdag wél bloemen voor je partner mee. Maar wat, als het huis leeg is als je thuiskomt? En er een briefje op de keukentafel ligt dat je partner is vertrokken en dat je haar of zijn advocaat kunt bellen?
Dan ontploft het leven in je gezicht. Je komt in een crisis terecht die je er eigenlijk niet eens bij kunt hebben. Want je hebt een drukke baan in een veeleisend bedrijf. Collega’s en klanten eisen jouw aandacht, maar die moet je nu ook serieus voor je huwelijk hebben. Voordat je het weet zit je in een vechtscheiding. En kan het zomaar zijn dat je partner de helft van jouw bedrijf claimt. En alimentatie. En dat je de kinderen nog maar weinig ziet.
Ik zie en spreek ze vaak. Ondernemers die door de situatie thuis even helemaal de weg kwijt zijn. Ik ken hun angsten. Ik weet dat een echtscheiding natuurlijk om kennis van de wet draait maar vooral om psychologie. Van controle houden over jezelf en over de situatie.
Ook als je nog denkt lang en gelukkig te leven, is het niet verkeerd om een keer na te denken en te praten over wat je nu hebt geregeld. Over wat er op je af zou komen als het toch verkeerd zou gaan.
Ondertussen is het goed je te realiseren dat liefde een werkwoord is. Betaal de rekening van het café dus maar zelf of ga er met je partner naar toe.
En neem vooral nog vaker en met échte aandacht een bloemetje mee naar huis.

mr drs Bob Heeren

RWV Advocaten
Haagweg 149
2321 AA LEIDEN


r.heeren@rwv.nlUit de krant

Meest gelezen

Uit de krant