Afbeelding
Foto: bk

Als je niets hoeft te verbloemen

Algemeen Column

Ik stel me graag aan jullie voor. Ik ben Bob Heeren, advocaat, mediator, zakelijk gespreksleider en partner bij RWV Advocaten in Leiden, sinds 1986. In 1993 werkte ik voor RWV in Rijnsburg. Tegenover de HAI, aan de ingang van de veiling.

Daar leerde ik de taal van de bloemen kennen. En de energie van bevlogen en keihard werkende ondernemers. Ik kwam er pioniers tegen. Mensen met weinig vooropleiding, maar gezegend met een commercieel inzicht waarvoor ik nog steeds een diepe buiging maak.
De tijden zijn veranderd. Vroeger ging ik in de box de trap op naar simpele kantoren, tegenwoordig kom ik in fraai ingerichte professionele ruimtes. Toen stond niets op papier omdat alles in vertrouwen ging. Nu is er meer en beter dossier.
Dat komt omdat de pioniers van toen zijn opgevolgd door of samenwerken met een nieuwe generatie die is gaan studeren. Die combinatie van hoofd en hart inspireert me. Zo werk ik zelf namelijk ook.
Ik ken de wet en ik weet dat het échte probleem vaak daaronder ligt. Daarom vraag ik door, net zolang tot ik weet waar het werkelijk om gaat, of ik nou als advocaat een zaak win of als mediator voor een oplossing zorg.
Ik was in januari jl. zakelijk gespreksleider bij de ALV van de VGB. Meer dan vijftig prachtige bedrijven kwamen tot de conclusie dat ze nog succesvoller kunnen zijn als ze vooral doen waar ze écht goed in zijn. En dat ze, als ze samen durven te werken in de VGB, een machtige en krachtige stem hebben die het waard is om gehoord te worden.

Ik verheug me al op de volgende columns.

mr drs Bob Heeren
RWV Advocaten

Meer over mij op www.rwv.nl en www.bobheeren.nl

Uit de krant

Uit de krant