Afbeelding
Foto: MNPflower.com

MNP / Suntory lanceert zijn nieuwe huisstijl

Algemeen

Na 35 jaar samenwerken in het veredelen, testen, selecteren, vermarkten en licenseren van innovatieve perkplanten op een toonaangevend niveau, heeft het bedrijf MNP / Suntory, gevestigd in Leimuiderbrug sinds 1989, besloten om haar identiteit een re-branding te geven met een nieuw onderscheidend vermogen dat hun nieuwe strategie en marktbenadering weerspiegelt.


Moerheim
“Als we terugkijken op onze unieke geschiedenis dat begon als Moerheim in 1888, zijn we sindsdien al pioniers geweest in het op de markt brengen van onze producten. Nu, bijna 135 jaar later is het nog steeds onze passie om de wereld unieke en kwalitatief hoogwaardige binnen- en buitenplanten te geven die de moderne consument gelukkig maken en de wereld kleurrijker, zoals we dat in onze nieuwe video belichten. Daarnaast willen we altijd nieuwe markten creëren, in plaats van bestaande markten aan te vullen. “ Aldus Erwin Giezen, Head Marketing, Communication & Trade.

The plant pioneers
De nieuwe slogan “the plant pioneers”, belichaamt de visionaire en ondernemende geest van het bedrijf. De komende jaren worden met een nieuw bewustzijn en een trotse en uitgesproken communicatieve houding tegemoet getreden: hun nieuwe motto is kritisch en bescheiden blijven, maar veel vaker praten over bereikte mijlpalen en successen.
“Om als veredelaar succesvol te zijn, moeten we onze planten naar de mensen brengen. We hebben een proactieve en creatieve marktbenadering nodig voor de toekomst, waarbij we van een push- naar een push-pull-strategie gaan om ons speelveld te verbreden. Ons doel is om onze bekende handelsmerken geleidelijk op te schalen tot sterke consumentenmerken. “ vervolgt Giezen.

Merken
Om dit nieuwe doel te bereiken, heeft MNP / Suntory een nieuwe house of brands strategie gecreëerd die al hun “power brands” zoals Surfinia®, Sundaville®, Granvia®, Princettia®, Surdiva®, Senetti® en Beedance® met elkaar verbindt. Met deze onderscheidende propositie willen zij de sierteeltmarkt op zijn kop zetten door hun merken zichtbaarder en herkenbaarder te maken voor de eindconsument die de planten in de winkel ziet staan.
“Het hebben van een sterke corporate branding stelt ons in staat om herkenbaarder en zichtbaarder te zijn in de gehele supply chain en bij stakeholders, maar ook voor interne- en employer branding doeleinden. Daarbij hebben we ook onze communicatiestrategie geactualiseerd (www.mnpflowers.com), om niet alleen vermeerderaars en telers te bereiken zoals we altijd al deden, maar ook exporteurs, groothandels, (online) retail en zelfs consumenten. Uiteindelijk kunnen we onze toekomstige genetica sneller en efficiënter op de markt brengen. “ Zegt Erwin Giezen.

De nieuwe “plant pioneers badge” zoals ze het zelf noemen, vormt de kern van hun nieuwe merkidentiteit. Deze badge bestaat uit een bovenste gedeelte dat een kas/laboratorium voorstelt en staat voor innovatie & trends, terwijl het onderste deel een plantenlabel voorstelt en staat voor de strategische branding & marketing van hun producten.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant