Afbeelding
Foto: RFH

Bloemen blijvend populair in de aanloop naar Valentijn

Algemeen

In de aanloop naar Valentijn zijn er op de marktplaats van Royal FloraHolland 159 miljoen rozen verkocht en 155 miljoen tulpen. Het aantal verkochte rozen was hoger dan vorig jaar.

Het aantal uit Nederland afkomstige premium rozen was echter 27 procent lager dan in 2021. De reden daarvoor is dat door de hoge energieprijzen sommige Nederlandse kwekers noodgedwongen hun kassen koud hebben gezet, omdat de potentiële opbrengsten niet zouden opwegen tegen de zeer sterk gestegen kosten. Vanuit Afrika is men erin geslaagd om 80% van de beschikbare productie naar Nederland te exporteren.


Het totaal aantal verkochte bloemen daalde van 535 miljoen naar 517 miljoen. De gemiddelde prijs van snijbloemen lag ongeveer 10 procent hoger dan vorig jaar. De gemiddelde prijs van rozen was vrijwel gelijk. De prijs van premium rozen steeg ten opzichte van vorig jaar met circa 20 procent. Ook Chrysant, Gerbera en Lelie waren gewild. De kleuren rood, wit en roze waren het meest in trek. Er zijn meer kamerplanten verkocht dan vorig jaar. De gemiddelde prijs lag ongeveer 10 procent hoger dan in 2021. Phalaenopsis voert daar de lijst aan.

Bron: RFH

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant